Ако изобщо не се гримирате
Някои жени считат, че природата ги е надарила достатъчно и затова нямат нужда от грим. Неоспоримо е – по-красиво от естествената красота няма. На тези жени можем само (не)благородно да завиждаме. Само че не са много от нас тези, които могат да се похвалят с гладка кожа без пъпки, без разширени пори и черни точки, без мазни или зачервени участъци, без тъмни кръгове под очите.

Има и друга група жени – те не ползват козметика по медицински причини, било то заради чувствителност, алергии или друго. Има и такива, които просто никога не са били изкушавани от идеята да използват гримове. Това им е несвойствено и не се чувстват добре с допълнителни краски и слоеве по лицето си.

Жените може да не се гримират по различни причини – мързел, липса на време, липса на желание да бъдат по-женствени, религиозни съображения и т.н.

Ако малкото момиченце е дружало повече с момчета, за голямата жена също ще е странно да се гримира. Тя се е опитвала да се приспособи към мъжкия колектив, за да има другари в играта, а в мъжкия свят червила и пудри няма.

Неизползването на грим може да говори и за силна феминистка позиция. Жената не желае да я третират по явни полови белези, не иска да се разкрасява, защото държи да бъде оценявана единствено и само по делата и интелекта си, без външният й вид да влияе ни най-малко. За нея гримирането е излишна суета, кариерата е на първо място.

гримАко използвате лек, природен грим
Жените, които използват такъв грим, обикновено само подчертават най-красивите си черти – плътните устни, големите очи, високите скули. Този тип жени винаги чакат мъжа да направи първата крачка във връзката им. Те не са флиртаджийки, не могат да бъдат нахални и настоятелни. Завладяват мъжа с ум и вътрешна красота. В работата си са прецизни и може да се разчита на тяхната точност и всеотдайност. Те никога няма да подчертаят уменията и успехите си, а ако получат похвала, по-скоро ще се смутят и ще твърдят, че нищо кой знае какво не са направили. Склонни са на компромиси, уверени са в познанията си и имат аналитичен ум. Могат да прозрат истината за нещата и къде точно се корени проблемът и да го разрешат.  

Ако използвате ярък, силен грим силен грим
И жените, които се гримират силно, имат причина да го правят. Някои от тях се опитват по този начин да скрият сериозни поражения по кожата – белези от акне, мазна кожа, белези от рани, шарка. Други скриват под тежкия грим личните си проблеми.
Според психолозите, ако една жена внезапно започне да се гримира, използвайки ярки цветове, това е сигурен знак, че тя не е уверена в себе си. Заедно с грима се променя и настроението.
Зад тежкия грим често се крие и съвсем нежна душевност. Двете неща са както взаимно изключващи се, така и идеално се допълват.

Жените с ярък грим по-често са песимистки. Дебелата очна линия, плътният черен молив, червените устни са един неизказан призив „Тук съм, има ме, виж ме!”. Тежкият грим понякога подсказва и силно желание за промяна, заради край на любовна връзка, смяна на работа или друго. Най-лесният начин жената да го покаже е като смени прическата си. Гримът е следващаат стъпка. Променената външност е и желание за нов начин на живот.

Ако използвате винаги един и същ грим
Жените, които се гримират по един и същи начин години наред, през всички сезони, не обичат промените. Те се харесват с една визия и не искат да рискуват с друга. Намерили са своята „удобна кожа” и не желаят да я напускат.

Този тип жени обикновено са започнали да се гримират рано. Ако тогава са експериментирали, то сега вече пробите не са им интересни. И на работа, и на дискотека, и на театър те са с един и същи грим. Ако някоя приятелка им подари сенки, молив или спирала в цветове, които не са техните, просто няма да ги използват никога, дори да са най-модните и качествени.

Ако се гримирате дълго и прецизно
Някои жени могат да стоят пред огледалото в продължение на часове. Те винаги се стараят да бъдат много прецизни и да направят най-добрия грим. Нарцисизмът не им е чужд. Този тип жени са с високо самочувствие и са склонни да проявяват егоизъм.

Ако се гримирате само при професионалист
Жените, които не могат да се гримират сами и използват единствено и само услугите на професионалисти, се считат за непостоянни по характер. Те обичат да поднасят изненади на приятелите си. Следят модните тенденции и винаги са в крак с тях. Често зад перфектната фасада на такива дами се крие неуверена личност с много съмнения относно живота.
Някои от тези жени бързо са осъзнали добрата комбинация, която се получава с техните лица и професионалната помощ. Това ги изстрелва доста по-напред от останалите момичета. Професионалните грижи често прикриват липсата на други качества, било то интелектуални, емоционални или др.

гримирани очиАко акцентирате върху очите си
Жените с красиво гримирани очи обичат да слушат и могат да бъдат добър събеседник, когато искате да споделите някакъв проблем. За сметка на слушането, те говорят малко. Очите са важни не само за тях самите. По очите на другите те могат да разпознават много от негласно изреченото.
Повечето такива жени са силно емоционални, но не обичат да споделят емоциите си. Обичат често да се усамотяват.

устниАко акцентирате върху устните си
Жените, които акцентират в грима си върху устните, обикновено са от приказливите. Лесно им е да завързват нови запознанства, а дори и с малко познати могат да споделят доста лични неща. Тези жени са чувствителни и отворени за нови предизвикателства. Те се интересуват от новостите в доста различни области. Обичат да са в центъра на купона, компанията и вниманието. Едно от най-големите им наказания е да стоят сами и да пазят тишина.

Жените, които подчертават устните си, обичат да флиртуват. За тях това е невероятно забавление, като често не се замислят за последствията. Имат много приятели и още толкова обожатели.