Здравейте момичета,

Това лято се сбъдна една моя мечта – пътувах до Монако и Френската Ривиера. Главата и страницата ми във Фейсбук са пълни с впечатления и снимки. Но нека да споделя и с вас това, на което определено обърнах внимание. Говоря за грима, разбира се. Какво да се прави – професионално изкривяване.
Момичета в Монте Карло не носят много грим и сякаш предпочитат естествената красота. Не забелязах цветни или силно гримирани лица. Това, върху което акцентират, са по-скоро устните, а не очите и бузите.

През деня момичетата използват възможно най-естествените нюанси за грим, така че хем изглеждат добре, хем не може да се каже, че са отделили много време за направата му. Устни им изглежда естествени и красиви, с неутрални цветове като праскова бежово матово червило (сякаш, че им беше любимото). За през деня повечето жени в Монте Карло използват лек розов руж.Докато се разхождат вечерта, ми направиха впечатление няколко типа грим. Ясно личеше, че доста жени харесват глемър грима - тъмен и опушено-сив с устни в естествен цвят. Повечето жени обаче залагаха на открояващо се червило в червени тонове и подчертано с молив око над горния клепач, включително и спирала.


Аксесоарите им бяха колие, гривна, пръстен или просто една чантичка. Това според мен е много секси и загадъчно.

Не зная защо, но въпреки че момичетата на Монако са заобиколени от слънце и море, те обичат да правят лицата си леко по-светли и матирани. Може би го правят, за да изглеждат по-свежи, тъй като светлите тонове ни правят по-свежи, отпочинали и млади.

Жените в Монте Карло прекарват много време в спорт, за да поддържат добра форма. Често може да се видят тичащи жени и мъже, дори и в най-топлата част от летния ден, когато е 30 градуса. Мисля, че прекарват доста време в процедури за външния си вид, тъй като изглеждат наистина добре и имат красива кожа.

Целта на този мой разказ беше да ви покажа изкуството на грим и красотата от една различна гледна точка, в една различна страна. А защо не и за да си откраднем някоя и друга идейка :)

Статията е подготвена за LadyZone.bg от гримьорката Симона Недева от "Студио - грим".