Висококачествени, съвременните автобронзант продукти са добро решение за красив тен по всяко време на годината. За тази цел е необходимо да знаем петте основни правила, които са:

Правило #1: Преди да нанесем автобронзант по тялото си е наложително да ексфолираме кожата. По този начин премахваме мъртвите клетки от епидермиса и улесняваме усвояването на продукта. Следователно вашият “тен” ще бъде по-равномерен, по-красив и дълготраен.

Правило #2: След като почистим кожата е редно да я хидратираме. Нанесете вашите дневни грижи за тяло и лице 15 мин преди да използвате автобронзант. Междувременно може да закусите или да изпиете ароматно кафе, разглеждайки сутрешния печат.

Правило #3: Трето правило се отнася за нанасянето на автобронзант на лицето. Основните стъпки са: първо – започнете от носа, след това разнесете продукта към скулите, бузите, челото и брадичката. Избягвайте зоните на очите и контура на косата. За по-сигурно може да използвате хидратантен крем или вазелин, за да предпазите тези части от лицето.
Съвет: В случай, че имате разширени пори, преди да използвате автобронзант, намажете кожата на лицето със стягаш серум, след това с хидратантен крем.

Правило #4: Що се отнася до нанасянето по тялото, козмет