Опушеният грим все още е този, който може да направи очите да изглеждат буквално магически. Този грим може да придадете много драматизъм на погледа. Не се колебайте да използвате различните цветове - смесвайте, преливайте ги един в друг, играйте със сенките!


Кафяви очи
Вие буквално сте спечелили голямата награда от лотарията с цвета на очите, защото на тях им отива почти всичко. Ако очите ви са светлокафяви, акцентирайте на най-светлото в ириса, използвайки бронзови оттенъци.


Ако очите ви са по-тъмни или шоколадово кафяви, опитайте опушен грим в синьо, с примеси от тъмносиньо и виолетово.

 

Сини очи
Ледено сините очи изглеждат прекрасно в опушен грим от сребристо и пастелно розово. 

Снимка: Getty Images

За наситено сините очи може да използвате сиви тонове и графит. Не пестете от спиралата – нанесете много на миглите както на долните, така и на горните клепачи. Така ще накарате красивото синьо на очите ви да изпъкне още повече.

Зелени очи
Лавандулата е вашият добър приятел, когато става дума за комбинация за опушен грим. Първо направете основа от тъмносиво, а след това прокарайте малко лилав цвят към външните ъгли за по-фин и мек поглед.

Ако сте с нефритено зелени очи, използвайте коралови цветове. Смело може да си позволите дори нюанси на оранжевото. 

Пъстри очи

Подчертайте красотата на златистокафявите очи със зелено в тях със светли цветове – шампанско във вътрешния ъгъл на окото и тъмно какао във външния.
Когато в очите преобладава зелено, а кафявото е само малко около зеницата, може да бъдете много смели с цветовете залагайки на лилаво, бордо и друхи сходни нюанси.