Гримът е част от ежедневието на всяка една от нас. За някои повече, за други по-малко. При всички случаи, полагаме необходимите грижи, за да бъдем винаги красиви.

Да, всички ние търсим изящество и красота. Искаме да сме перфектни, но в устрема си към съвършенна външност, допускаме грешки, които са непростими в очите на професионалните гримьори.

Ценните им съвети гласят:

#Да не акцентираме твърде много чертите на лицето
Контурингът е хубаво нещо, особено когато искаме да подчертаем чертите на лицето, но не е нужно да прекаляваме. Основа, фон дьо тен, пудра, руж... какво още?!

Снимка: Pinterest.com

Нека не прекаляваме с количеството грим по лицето. Правилно би било да залагаме на по-леки разкрасителни методи използвайки ограничен брой продукти, но – ПРАВИЛНИТЕ. BB cream и малко руж е перфектната комбинация.

#Да избираме правилно своя фон дьо тен
При избора на нюанс често тестваме определен продукт на дланта, бузите или брадичката.

 

Снимка: Pinterest.com

Затова се получава разминаване на естествения цвят на кожата и този на лицето след нанасянето на фон дьо тен. Професионалните гримьори ни препоръчват да пробваме козметичния продукт на кожата на шията.

#Да не пръскаме лак за коса близо до лицето

Снимка: Pinterest.com


Когато фиксираме косата си, по кожата попадат частици от лака за коса, които запушват порите на лицето. С натрупването на слоеве по лицето, кожата страна и става по-уязвима.

#Да не се стремим да изглеждаме като модела на снимката