Ако не си падате особено по модните тенденции, тук му е мястото да ви напомним, че всеки сезон си има свой уникален облик и за да запази добрия вкус и стил, всяка една жена, малко или повече, трябва да се съобрази с него. Точно това в повечето случаи се опитват да ни подскажат с идеите си и модните корифеи по света, съобразявайки цветове и материи именно със спецификите и условията на даден сезон. Това важи с особена сила и за макиажа. Ето професионалните съвети на майсторите макиажисти, които ще ни помогнат в избора на подходящ и стилен грим през зимата:

1. Не на овлажняващите грундове

Те са чудесна основа за фондьотена, но зимните условия налагат използването на сухи такива. Защо? Влагата, съдържаща се в грундовете не се абсорбира от повърхностния слой и става причина за измръзване на лицето. Вместо това преди да нанесете сухия грунд, се доверете на овлажняващия крем, който гарантира качествена хидратация

 

2. Да на силикония фондьотен

Тъй като кожата не отделя естествени мазнини в същото количество, както през лятото, фондьотен в съчетание със съдържание на силикон гарантира по-добрата защита и предпазва кожата от вредното влияние на неблагоприятните външни условия през зимата. Освен това фондьотенът за лице със силиконови полимери гарантира дълготраен ефект и кадифена мекота на кожата.

 

3. Не на оранжевото

Сенките за очи с цвят оrange са абсолютно неподходящ избор за зимния сезон, според специалистите. Според тях контрастът между външната ни визия и околната среда създават чувство на безпорядък и дискомфорт.

 

4. Не на златистото

Златистите сенки и спецификата на техния блясък са предназначени с цел да балансират и хармонизират с условията и цветовете на лятото. Комбинацията на златни нюанси с цялостната визия на зимните облекла е проява на лош вкус, твърдят специалистите.

 

5. Да на сребристото

Сребърното от най-светлите нюанси до най-тъмните такива е чудесен избор за зимата. Сребристите тонове прекрасно се съчетават с фасона на зимните тоалети. Сребрист блясък във вътрешното ъгълче придава на очите сияние и финес в синхрон със зимата.

 

6. Внимателно със спиралата

Много дами обичат да нанасят обилно спирала върху миглите си, но това не е добра идея, когато говорим за зима, споделят макиажистите. Ниските температури лесно изсушават спиралата, в резултат на което тя започва да се рони. Нанасянето на един до два соя е достатъчно, за да подчертаем миглите си и да запазим спиралата върху тях.

 

7. Да на восъчно-матовите червила. Не на гланцовите покрития

За да бъдете в хармония със зимните условия, макиажистите съветват да дадем картбланш на матиращите лакове за устни за сметка на тези с гланциращи покрития.

 

8. Смели и страстни устни

 Зимата е идеалното време да заложим на тъмните и смели нюанси при избора на цвят за червилото. Само не забравяйте в този случай да компенсирате с по-нежен и мек грим на очите.

 

9. Да на тъмнокафявите сенки

Тъмнокафявите сенки за очи са идеален избор за зимата. Този цвят прекрасно балансира с условията на зимния сезон, придава опушен вид и дълбочина на погледа и нежна топлота на лицето.

 

10. Да на тъмнолилавото

Този цвят е страхотен избор както за сенките, така и за червилото. На какъвто и нюанс да се спрете, определено няма да сгрешите.

 

11. Да на драматичната очна линия

Плътната черна очна линия тип Клеопатра придава драматизъм и сексапил – перфектният избор за зимата.