Старата дреха като нова – абсолютно възможно е, при това на добра цена. Зимното палто от миналата или дори от по-миналата година, тази зима може да изглежда по различен начин. Нужни са ви само въображение и сръчност. И, разбира се, кратка шопинг сесия в близката кинкалерия.

1. Апликации с филц

Филцът е много приятен и лесен за работа материал. Представлява мека, вълнена тъкан, от която може да изрязвате различни фигури. Ако искате да сте максимално прецизни, изрежете фигурите първо от хартия, а след това ги положете върху филца. Фиксирайте с няколко карфици и действайте смело с ножицата. Може да направите цветя, птици, геометрични форми и т.н. След това просто трябва да подредите апликацията върху мястото, на което искате да бъде на палтото ви, и да прикрепите като зашиете или залепите.

Снимка: bellasisters.com

2. Освежете яката

Купете плат с дълъг косъм от едната страна и с него направете нова яка на старото си палто. Няма да повярвате колко много ще се промени визията на връхната ви дреха. 

Снимка: Pinterest.com

3. Набор и къдрици

Дългото палто може да срежете с размер до ханша. От излишния плат изрежете ивици с ширина около 5 см, които да пришиете по краищата като набори.

Снимка: Pinterest.com

4. Машинна бродерия

Долната част на палтото си може да декорирате с цветя от шарени платове и бродерия. За нея се изисква специална шевна машина. Може да ви отнеме известно време, докато намерите специалист, който прави подобни декорации, но крайният резултат си струва. С различни машинни бродерии палтото ви може да се превърне буквално в платно на художник. Може да се изобразят цветя, лица, животни, и т.н.

Снимка: Pinterest.com