Нападателят на Милан Златан Ибрахимович официално се оттегли от футбола на 41 г. "Това беше дълга кариера, наистина дълга, благодаря на всички, които ми дадоха сили, адреналин и емоция да продължа" - каза той на пресконференция по повода. 

Казват, че зад всеки успял мъж стои една жена. Хелена - това е името на жената, която стои до Златан и с която имат двама синове - Максимилиан и Винсент. 

Снимка: Getty Images

КОЯ Е ХЕЛЕНА?

За нея може да се каже, че е от онези хора, които са просто прилежни, трудолюбиви и се справят добре. Но умеят и да седят на заден план. Макар, че е успешна бизнесдама, за нея казват, че печели пари на "ниски обороти".  

Хелена Сегер учи моден дизайн и в частност бродерия на платове. И далеч от света на модата има и диплома по икономика. Има и роли като актриса в хитови детски предавания.

Хелена Сегер е родена на 25 август 1970 г. в Линдесберг, Швеция. Съпругата на Златан Ибрахимович започва да работи на много крехка възраст. Докато се превърне в независима и просперираща бизнесдама. 

Двамата се запознават през 2002 г. Първата им среща е чисто съвпадение. Но нали уж няма нищо случайно?!

Вижте една от зверските тренировки на Ибрахимович и как дори мускулите му омекват от тази руса жена. 

Хелена и Златан се сблъсват на паркинг в Малмьо. Буквално!

"Когато се срещнахме, той беше паркирал своето Ferrari до моята Merca. Бях в лошо настроение и му се разкрещях да си премести колата. Мисля, че той беше провокиран доста от моето отношение", споделя Хелена в интервю за списание Elle. 

СРЕЩА, КОЯТО ПРОМЕНЯ ЖИВОТИ 

Тя отхвърлила ухажванията му, защото изобщо не била впечатлена от него. По-късно обаче открива, че той е очарователен и има уникален характер.  

Хелена е високата е едва 1,65 м, руса и много умна. Шведските таблоиди я наричат "пчелната кралица". 

Тя е с 11 години по-голяма от Златан и знае как да го укроти. 

В интервю нападателят споделя, че съпругата му не му позволявала да окачи своя снимка на стената вкъщи. 

"Тя казва: "Вече достатъчно се говори за теб и не искам да те виждам и по стените. Достатъчно е да те виждам в реалния живот".

Златан явно няма нищо против тази властна натура. Дори напротив. Той има татуирана първата буква на името й върху своето тяло. 

НА РАЗДЯЛА...

Последните думи от терена на Ибрахимович към неговите фенове звучаха така:

"Първият път, когато пристигнах тук, вие ми дадохте щастие. Вторият път - любов. Ще бъда фен на Милан цял живот. Дойде време да кажа сбогом на футбола, но не и на вас. Ще се видим пак. Форца Милан и довиждане"

Ибрахимович се присъединява към Милан за първи път през 2010 г.

"Когато ме купувате, вие купувате Ферари. Ако карате Ферари, слагате премиум гориво в резервоара, карате по магистралата и натискате газта. Гуардиола зареди с дизел и отиде да се върти в провинцията. Ако това е, което искаше, трябваше да си купи Фиат от самото начало", казва в неподражаемия си стил Ибрахимович.

НИТО ЕДНА СНИМКА В ПРОФИЛА 

Като истински професионалист, който явно не смесва ангажиментите с личния си живот.

Златан Ибрахимович не публикува снимки със съпругата и децата си в своя Инстаграм профил. Макар там да го следват над 60 милиона, никой от тях няма да открие снимка, която загатва за любовните му отношения. 

Може би това също е част от тайната за дълъг семеен живот... Кой знае. 

Още любовни истори, свързани с футбола вижте по-долу