Сватбената торта е почти толкова важна за празника, колкото и сватбената рокля. Особено ако си член на Обединеното кралство и всички детайли се гледат под лупа. 

Най-нова във времето е сватбената торта на принцеса Йожени, братовчедка на принцовете Хари и Уилям, която каза своето "Да" пред олтара на 12 октомври 2018 г. Тортата е шоколадова, с есенна тематика - 5-етажна сладост с бял фондан и украса от есенни листа, цветя и дребни горски плодове. 

 

 

Снимка: Getty Images

Сладкарката Софи Кабо е довършвала украсата й в Бъкингамския дворец. За тортата са изразходвани 90 яйца, 3 пакета брашно и над 40 пакета масло.  

Продуктите за тортата на принцеса Йожени.
Снимка: Getty Images

Тортата на сватбата на Меган Маркъл и принц Хари е направена от сладкарката Claire Ptak от лондонската пекарна Violet Cakes. Тортата е на няколко нива, като най-високата й част е на 2 етажа - бяла прелест с много флорална украса. Тортата се пече и украсява директно в кухните на Бъкингамския дворец. 

Сватбената торта на Меган Маркъл и принц Хари.
Снимка: Getty Images

Кралската сватбена торта на Кейт и Уилям беше наистина впечатляваща - 8-етажна скулптура, овенчана с нежни клончета. Дизайнер на кралската тортата е Фиона Кейрънс. 

Снимка: Getty Images

Тя е плодова, с височина повече от метър и тегло - 100 кг. Декорирана е със сметана и бял айсинг и е украсена с 900 цветя, изработени от захарно тесто. В тортата има 17 видя цветя, като всеки от тях е лично избиран от херцогинята и носи своя символика. Момината сълза например е знак за приветливост и скромност.

8-етажната сватбена торта на Кейт и Уилям.
Снимка: Getty Images

В едно сме сигурни - колкото и да са красиви, никой няма да иска да опита парче от тортата на принцеса Даяна и принц Чарлз. Тя се състоя през 1981 година. Парче от нея бе предложено на търг през 2011 г на Olympia International Fine Art and Antiques Fair. 

Парче от тортата на Даяна и Уилям, предлагано на търг.
Снимка: Getty Images

Разгледайте и другите кралски торти в галерията. Коя ви харесва най-много?