.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Малчугани с двигателни проблеми се включиха в Детска Игриада 2019

| преди 18 седмици
Снимка: www.facebook.com/paraboard
Специална ретроалея с игри от миналото също привлече вниманието на малки и големи

Рекорден брой деца - над 500, спортуваха и се забавляваха заедно със своите родители по време на „Детска Игриада 2019“ на 9 юни в столичния парк „Заимов“.

Малчуганите с двигателни проблеми също успяха да изпитат емоцията от спорта благодарение на обособената параалея и 16-годишната Стефани Митова – създател на специално конструиран параборд. "Чувството да танцуваш по дъската е неописуемо. Започнах проекта Paraboard с идеята да покажа на хората, че всяко дете заслужава щастие и забавление, независимо дали може да говори, ходи или мисли като останалите", коментира пред време Стефани.

Какво е параборд или как деца с двигателни затруднения се докосват до екстремните спортовеЕдно момиче се заема с трудната задача да помогне на децата с двигателни проблеми да изпитат емоцията от лонгборда

Спортната инициатива тази година се проведе под мотото „Всички сме в играта“ с цел да мотивира родителите да дадат добър личен пример на децата си. Водещ на събитието беше гласът на сутрешния блок на радио N-JOY – Инспектор N-JOY Генчо Генчев.

Специална ретроалея с игри от миналото също привлече вниманието на малки и големи. Децата имаха възможност да се потопят в детството на родителите си, като заедно с тях играха на дама и държави и скачаха на ластик.

Детска игриада

Изключителен интерес по време на „Детска Игриада 2019“ предизвикаха и професионалните демонстрации по хокей, айкидо, ролери, карате, лонгборд, йога и фехтовка. Треньорите дадоха възможност на всеки да получи професионална консултация и да избере най-подходящото за него спортно занимание.

Деца и родители са заедно в играта на „Детска игриада 2019“Сред новостите, които ще видите на 9 юни, са параалея за деца с увреждания и специален кът, където родителите да покажат на децата си игри, с които самите те са се забавлявали

За всички участници имаше подаръци, а най-добре представилите се в спортните дисциплини се качиха на специалната стълбичка на победителите и получиха медали, грамоти и специални награди.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите