Кинга Себестиен е инструктор по аеробика, фитбол и пилатес. Тя е и сертифициран личен треньор и диетолог. Има богат опит при работа с деца, нуждаещи се от физическа подготовка.

Фитнес програмата с канго джъмпс (Kangoo Jumps) става нейна кауза и начин на живот. Ето какво сподели тя по време на клас, организиран от студио Be Shape by Rossen, специално за Ladyzone.bg:

Историята ми с канго джъмпс действително е като влюбване. Преди да се захвана с този спорт преподавах спининг, пилатес, фитбол. Но пътувах много, за да съм в час с актуалното във фитнеса.

В един момент в Унгария имаше представяне на канго джъмпс – тогава за първи път видях и пробвах обувките. След сериозно обучение взех сертификат за инструктор и впоследствие започнах да обучавам инструктори.

Кажете сбогом на коремчето и любовните дръжки >>

 

 

11 причини да скачате като кенгуру >>

Канго джъмпс се появява като спорт през 1994 г. Началото всъщност се поставя от канадски лекар, който за нуждите на рехабилитацията измисля въпросните обувки. Така че препоръчвам канго джъмпс за раздвижване и особено при хора, които имат проблеми с гърба. При канго джъмпс много бързо активираш мускулите в цялото тяло, без да ги нараняваш.

Важно е да практикуваш този спорт при инструктори с лиценз, защото ние сме като лекари - по време на тренировката следим трениращите. Важни са и килограмите – защото спрямо тях се определят и правилните обувки

Едната обувка тежи около 2 кг

Обувките са около 4 кг двете. Горенето на калориите е с 25% по-ефективно спрямо другите фитнес програми.

Препоръчвам тренировките три пъти седмично за добри резултати. За един час горите над 1000 калории, като това зависи от нивото ви (начинаещ или напреднал).

И най-важното е, че канго джъмпс е спорт подходящ за всяка възраст.

Видове програми Kangoo Jumps >>

Ефекти и ползи за здравето от Kangoo Jumps >>