.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Деца с двигателни затруднения се докоснаха до високата планина

LadyZone.bg | преди 2 години
Чудесната панорама към връх Мусала Снимка: Виктория Недялкова
В последната вечер на лагера за децата пяха Сашо Обретенов и Дидо Каменов от Д2

В края на месец август в Самоков се проведе спортен лагер за деца, които имат двигателни затруднения. Главен организатор бе сдружение „Спина бифида и хидроцефалия – България”, а с помощта на инициативата „Към Върха” децата успяха да се докоснат до високата планина. „Към Върха” е проект на Николай Герев и планинските спасители Захари и Виктория Недялкови.

В лагера се включиха 17 момичета и момчета от 1 до 14 години от Варна, Русе, София, Перник, Димитровград, Самоков и др.

Децата се разходиха по екопътека „Бели Искър“, посетиха дворец „Царска Бистрица”, Цари Мали Град и Меча поляна до ЦПШ Мальовица.

Едно от най-емоционалните изживявания за цялата група бе пътешествието до връх Ястребец (2369 м н.в.) с кабинковия лифт, където децата се насладиха на панорамата и усетиха красотата на високата планина. В програмата бяха включени и занимания с лодки на язовир Искър.

Лагерът помага не само за по-доброто състояние на децата, но и дава възможност на семействата да обменят опит, радости и тревоги.

В лагера гостуваха Влади Гюров и Петко Сталинчев – силни и вдъхновяващи момчета, които разказаха за своите стъпки напред и нагоре към върха. Специалната изненада бе оставена за последната вечер – за децата пяха Сашо Обретенов и Дидо Каменов от Д2.

Летният лагер на сдружение „Спина бифида и хидроцефалия – България“ се осъществи с подкрепата на „Травентурия“ ООД, инициативата „Към върха“, община Самоков, Национален парк „Рила“, „Бороспорт“ АД, рафтинг клуб „Рефлип“, Юлия Банкова - Център Ателие "Николай Шмиргела", Арт терапевтично пространство, дворец „Царска Бистрица” и хотел „Арена”.

Деца с двигателни затруднения се докоснаха до високата планина
Снимка: Виктория Недялкова
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите