.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Пиенето на текила е полезно за костите

Евгений Милов | преди 31 седмици
Снимка: iStock
Поредният коз в борбата с остеопорозата

Пиенето на текила е полезно за костите, защото агавето, от което се произвежда спиртната напитка, улеснява абсорбирането на калций и магнезий от костите.

Така умерената консумация на текила може да се окаже поредният коз за жените в борбата с остеопорозата, която засяга 200 млн. души по света.

Съставките от синьо агаве в текилата улесняват абсорбирането на минералите, а това е полезно за костите, защото ги поддържа в добро здраве и предпазва опорно-двигателния апарат от остеопороза.

текила агаве
Снимка: iStock

Тестовете сред лабораторни мишки с полимери на фруктозата от кактусите агаве, сочат 50% по-високо синтезиране на протеина остеокалцин, който представлява индикатор за произвеждането на нова кост. Измереният диаметър на костите им също бил по-висок.

"Консумирането на фруктани в агавето, в съчетание с адекватна чревна микрофлора, спомага за образуването на нова кост, дори при наличието на остеопороза", обяснява на д-р Мерседес Родригес от "Center for Research and Advanced Studies".

текила агаве
Снимка: iStock

Пълните резултати от изследването на мексиканските учени са публикувани в "Science Daily".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите