.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да се справим със сутрешния махмурлук

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: iStock
Aко сте празнували бурнo коледно-новогодишните празници, тази статия е само за вас!

Aко сте празнували бурнo коледно-новогодишните празници, няма да е лошо да се запознаете със следните експертни съвети за справяне с неизбежния махмурлук, който следва на сутринта…

студен чай
Снимка: iStock

Течности – обезводняването  е масово считан като основен фактор на махмурлука. Приемът на повече вода, изотонични напитки и чайове (топли и студени) ще ви помогне да възстановите организма си на следващия ден, наваксвайки бързо загубените течности и електролити в следствие на алкохолната консумация.

Мултивитамини
Снимка: iStock

Мултивитамини – според анестезиолога д-р Джейсън Бърк съществена роля за махмурлука играе оксидативният стрес и възпалителните процеси, които можете да туширате с прием на мултивитамини.

яйца
Снимка: iStock

Яйца – високите нива на цистеин ги правят особено ефикасни срещу препиване. Аминокиселината противодейства на токсичните ефекти на ацеталдехида – химикалът, предизвикващ главоболие, гадене и общ дискомфорт след прекаляване със спиртните напитки.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите