За да намалите натрупаните мазнини в областта на корема и талията, ще се наложи да ограничите приема на мазни и въглехидратни  храни. 

Мит No1 Гладуването е начин за постигане на плосък корем

Гладът сам по себе си редуцира теглото, но е опасен за цялостното благополучие. Нали вашето желание е да бъдете преди всичко здрави, в добро настроение и в допълнение - със стегнат корем.  

Важно е да се храните балансирано 3-4 пъти през деня и да намалите порциите. Поетите калории повече в сравнение с тези, които изгаряте, се натрупват като телесна мазнина. Добре е диетолог да ви посъветва какво да включва вашата балансирана диета, за да съдържа полезните вещества от всички хранителни групи.

Справете се с "емоционалното” ядене. Чувството за гняв, отегчение, недоволство и тъга обикновено ви кара да ядете. Заменете "антистресовия" снакс, чипс и бисквити с любим плод – банани, ябълки, несолени ядки или фрешове.

Мит No2 Мазнините от корема се намаляват чрез потта

Съществуват процедури за обвиване във фолио, колани за потене, но те не намаляват мастните отлагания в коремната област. По този начин се губи вода, но не и мазнини.

Излишната мастна тъкан може да се намалява чрез физическа активност, която превръща мазнините в енергия.

Утвърдете в себе си здравословна нагласа да се храните и да спортувате, така че да запазите тялото си красиво, а съзнанието си щастливо.

Започнете постенпенно с натоварването: аеробна гимнастика, стречинг, танцуване, каране на колело. От всяка активност се изгарят калории, ако продължителността е около 30 минути в повечето дни от седмицата

Снимка:Thinkstock/Getty Images

 

Мит No3 Eжедневни тренировки за стегнат корем

Достатъчно е да се правят упражнения за коремните мускули 1-2  пъти седмично. Това е стабилна основа за постигане на желаната цел - плосък корем. Нужно е постоянство и упоритост.

Когато активирате коремните мускули, увеличавате тонуса и на вътрешните органи. Тонусът на диафрагмата позволява на сърцето да помпа по-енергично, т.е. въздействието е положително върху целия организъм.

Тренировките на коремните мускули са важни не само за добрата физическа форма. С тях се контролира теглото и се преодолява стреса.

Ако искате да знаете 3-те  основни упражнения за стегнат корем, прочетете този пост: