.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Здрава връзка с партньора ви = перфектното тяло на средна възраст

LadyZone.bg | преди 1 година
Снимка: istockphoto.com
Добрите отношения с партньора ви пазят от качване на килограми

Ако бракът или връзката с партньора ви са повече от щастливи, то ви очаква още една добра новина – вероятността да качите килограми на средна възраст е по-малка, сочи ново проучване, резултатите, от което са публикувани в списание Health Psychology.

8 признака, че един брак е обречен - според сватбените фотографиПогледнете сватбата отстрани през обектива на фотографската камера


В изследването са участвали 2650 души, които са женени или в продължителна връзка с един партньор. Те трябвало да отговарят на въпроси, свързани с отношенията им, колко здрава и щастлива е връзката между тях. В продължение на 9 години учените проследяват какво тегло качвали хората, участвали в проучването.

Изводите били еднозначни – хората, които били щастливи в брака или връзката си, качвали по-малко килограми по време на изследването, докато тези, на които партньорите им оказвали по-малко подкрепа, успели да натрупат повече „запаси“.

двойка


Учените обясняват явлението с добре доказаните ползи за здравето от социалната подкрепа. Това трябва да накара повече двойки да имат здравословни отношения и да не се вглеждат толкова в разрушителните и дразнещи навици от ежедневието ни.

И докато двойките на средна възраст, които поддържат не толкова хармонични отношения, е напълно възможност да напълнеят на средна възраст, предишно изследване, фокусирано върху младоженците, показва нещо съвсем различно. Когато мъжът или жената встъпят в брак, това ги прави по-спокойни и небрежни по отношение на теглото им, защото вече не е нужно да изглеждат толкова добре, търсейки подходящия партньор.

двойка
Снимка: iStock

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите