.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кои мъже изневеряват повече - младите или възрастните?

Евгений Милов | преди 49 седмици
Снимка: iStock
Момичета, всичко тепърва предстои…

Семейните мъже над 55-годишна възраст в САЩ изневеряват много повече на съпругите си от по-младите представители на силния пол в това отношение.

Institute for Family Studies
Снимка: Institute for Family Studies

Резултатите от изследване на учени от "University of Utah" сочат, че приблизително 20% от американците над 55 години имат любовница, докато случите на извънбрачна връзка при по-младите мъже са едва 14%

Institute for Family Studies
Снимка: Institute for Family Studies

Ръководителят на изследването проф. Никълъс Уолфингър твърди, че е нелогично предпоставки за извънбрачен секс да се търсят предимно сред по-младите мъже, защото тенденцията всъщност се поддържа от по-възрастните, особено между 50 и 60-годишна възраст. 

Institute for Family Studies
Снимка: Institute for Family Studies

Общият брой на мъжете, които признават за изневяра в семейството, е много постоянен за предходните 30 години - около 16%. Но от 2000 г. по-възрастните американци изневеряват повече, докато по-младите го правят по-рядко, като повечето участници в проучването са се омъжили между второ и третото десетилетие от живота си.

изневяра
Снимка: iStock

Вижте пълните резултати от научното изследване в "Institute for Family Studies".