.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Интернетът не трябва да бъде опасен

д-р Вергиния Николова | преди 5 години
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Ограничете достъпа, игнорирайте ги без да сте длъжни да отговаряте

Интернетът, без който не може и един ден. Много са предимствата на глобалната мрежа, но се случва недобронамерени хора да я използват, за да притесняват, да обиждат и да заплашват чрез нея. Всеки е получавал извинително писмо от свой приятел, въвлечен в нецензурни публикации, защото профилът му е бил използван от друг - злонамерен човек.

Псевдонимите и временните имейл адреси позволяват анонимност, зад която лесно се прикриват автори на вулгарни снимки и текстове, които целят да ви тормозят или да ви разстройват. Това е нова форма на виртуален тормоз, родена в условията на съвременните комуникационни технологии, наричана "дигитален тормоз”, "електронен тормоз”, „кибертормоз”.

Ваше лично право е да игнорирате всеки акаунт във фейсбук, скайп, класически интернет сайт, който не ви носи знание или забавление. Не е нужно да се доказвате, защото понякога водени от любопитство или авантюристично чувство създавате фриволно приятелства, но не знаете с кого комуникирате насреща. Може да се окаже, че контактувате с фалшив профил, на който се качва и изпраща обидна информация. Не сте задължени да отговаряте на предизвикателствата и въпросите.

2110178132.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите