.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

От пастата се отслабва! Познайте какво ще ядем довечера?

LadyZone.bg | преди 1 година
Снимка: istockphoto.com

Имаме повече от добри новини за любителите на паста – последни изследвания сочат, че от похапването на италианския специалитет не само няма да надебелеем, но е много вероятно да свалим някой и друг излишен килограм. Molto bene!

Проучванията са направени от изследователи от университета в Торонто и болница „Сейнт Майкъл“, които систематизирали резултатите от 30 различни изследвания на хора, които ядат паста като част от диета с нисък гликемичен индекс. Участниците в теста консумирали паста три пъти в седмицата. Това, което учудило всички, бил фактът, че те не само не качила килограми, но дори свалили средно между 500 г и 1 килограм за 12 седмици.

паста
Снимка: istockphoto.com„Изследването откри, че тестените изделия не допринасят за качването на килограми или увеличаване на телесните мазнини. Всъщност анализите показаха, че благодарение на нея се сваля. Така че, съвсем противно на очакванията, пастата може да бъде част от всяка здравословна диета, дори и тази с нисък гликемичен индекс“, посочва един от водещите изследователи Джон Сийвънпайпър.

паста
Снимка: istockphoto.comВ заключенията се посочва още, че като цяло пастата често е с по-нисък гликемичен индекс от останалите храни, направени от рафинирани зърнени продукти като белия хляб например. А и тепърва ще се изследва какво влияние оказва консумацията й в контекста на други диети, които не са свързани с нисък гликемичен индекс.

Паста "Джаста-Праста"Лесно, вкусно и нестандартно


И все пак новините са добри! А вие обичате ли паста?

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите