.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

9 сигнала, че бебето е готово за захранване

| преди 21 седмици
Снимка: istockphoto.com
Първите зъби и интересът към храната са сред симптомите, отчетоха специалисти по време на „Форум бременност и детско здраве“

Кога е най-правилното време да започне захранването на бебето? Това е сред въпросите, които всяка майка си задава. По време на Форум бременност и детско здраве, който се проведе на 20 и 21 април, специалисти изброиха 9 сигнала, които подсказват готовността на бебето да вкуси нещо различно от кърма и адаптирано мляко. 

7-те най-добри първи храни за бебетоНай-препоръчваните и полезни плодове и зеленчуци при захранване на бебето

Доц. д-р Лалка Рангелова обобщи 9-те сигнала: 

бебето може да държи вдигната главата си

- стои седнало добре

- само взема предмети и ги слага в устата си

- увеличава се образуването на слюнка

- изчезва рефлексът за изтласкване на храна от езика – може да движи храна от предната към задната част на устата, движи езика напред –назад

- прави дъвкателни движения

- поникват първите зъбки

- проява на интерес към храната на възрастните

- скъсяване на интервалите между отделните кърмения

Според доц. д-р Рангелова захранването трябва да започне между 4-и и 6-и месец на детето. Специалистите съветват първите каши, които ще опита детето, да са приготвени с кърма или адаптирано мляко.

Най-важните въпроси на бъдещи и настоящи родители ще намерят отговор на "Форум бременност и детско здраве"Можете да посетите най-голямото специализирано събитие за майчино и детско здраве 20 и 21 април, в залата 3 на НДК. Достъпът е безплатен

По време на Форум бременност и детско здраве, водещи педиатри дадоха ценни съвети на посетителите. Д-р Йордан Георгиев припомни, че ако пеленачето наддава със 150 – 200 грама на седмица, то количеството кърма, която получава, му е достатъчна. Педиатърът даде и важни насоки на бъдещите майки относно къпането на бебето. За да се избегне настинка, пеленачето трябва да се къпа в стая, в която температурата е между 22 и 24 градуса, а водата трябва да е 37 – 38 градуса.

форум детско здраве

Тази година Форум бременност и детско здраве, който се организира от здравния сайт Puls.bg, отдели специално внимание на темите за общуването с детето и неговото развитие. Над 1000 бъдещи и настоящи родители посетиха юбилейното десето издание на най-голямото специализирано събитие за майчино и детско здраве и се срещнаха с топ специалисти.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите