.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

10 признака, че тялото ви не понася глутен

LadyZone.bg | преди 5 години
Ако имате някои от следните симптоми, то задължително се консултирайте с лекар

В съвременното и забързано ежедневие, в което все по-често нямаме време да си готвим вкъщи и да се храним качествено, все повече заболявания се свързват с прекалената консумация на глутен – белтъчна смес, която се съдържа в пшеницата, ръжта и ечемика. Много от нас имат постоянни проблеми със здравето, без лекарите да успеят да диагностицират на какво точно се дължи. В доста от случаите това се дължи на непоносимостта на организма към глутен – това уврежда и възпалява лигавицата на тънките черва и води до редица здравословни проблеми. Ако имате някои от следните симптоми, то задължително се консултирайте с лекар дали случайно тялото ви не изпитва непоносимост към глутен:

5 безглутенови рецепти за закускаИ без глутен вкусът и качествата на храната могат да бъдат перфектни


1.    Хранисмилателни проблеми като газове, подуване на корема, диария, запек.

2.    Keratosis pilaris или т.нар. „пилешка кожа”, която се появява най-често на гърба на ръцете. Тя се появява в резултат на липсата на мазнини и витамин А, което пък е резултат от некачествената обработка на хранителните вещества в червата, увредени от глутена.

3.    Умора и замъгляване, което най-често се появява след консумация на храна, съдържаща глутен.

4.    Неврологични симптоми като например световъртеж или чувство за загуба на баланс.

5.    Поява на автоимунни заболявания като проблеми с щитовидната жлеза, ревматоиден артрит, улцерозен колит, псориазис, склеродермия или множествена склероза.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите