Тя е само на 22 години, а вече има 6 деца. Клоуи е от Австралия и има рядкото щастие на тази възраст вече да е майка на 6 деца.

На 3 юли 2015 г. ражда трите си деца – Пърл, Хенри и Руфъс, с цезарово сечение. Това е първият път, когато тя ражда оперативно и последното й раждане в живота. Преди това младата австралийка е раждала и във вода, вкъщи.

Снимка: Facebook



Пърл Мириам се ражда първа с тегло едва 690 грама. „Приличаше на малко котенце”, споделя майка й. След две минути на бял свят се появяват Хенри Магнъс (1370 г), след още 4 – Руфъс Мърфи (1200 г). След като дава живот на трите си деца, на Клоуи е направена операция за връзване на Фалопиевите тръби, като превенция срещу бъдещо забременяване.

Пърл Мириам всъщност е истинското малко чудо в семейството.

Когато е в 27 гестационна седмица, Клоуи е приета в болница, защото бебето не се чувства добре. Лекарите не спират да й повтарят, че е невъзможно да оцелеят и трите деца. Клоуи трябва да реши дали да ги роди недоносени, в 28 седмица, или момиченцето да умре утробата й и така да даде повече шанс на двете момчета. В този момент Мириъм тежи едва 600 грама, а околоплодните й води са малко. С всеки изминал ден развитието й става все по-бавно. Лекарите искат да изчакат с раждането поне до 30 седмица на бременността, но времето се оказва доста рисков фактор в случая.

Снимка: Facebook



Два дни след раждането Мириъм спира да диша...

Два дни след раждането Мириъм спира да диша. Медицинската сестра моли Клоуи да отиде в отделението, където се полагат специални грижи за малкото момиченце. Мириъм е прекарала тежка нощ, в която дишането й спира за няколко минути, заради което е поставена в специален кувьоз с вентилиране на кислород.

В нощта, когато Пърл спира да диша, Клоуи не може да направи нищо друго, освен да я гали и да се моли.
Снимка: Facebook

Клоуи знае, че нестабилното състояние на бебето и ниското тегло са предпоставка за лош развой на обстоятелствата, но вярва, че за детето се полагат най-добрите грижи и че тя ще оцелее. В този момент Мириъм е още съвсем малка, но в бъдеще тя ще бъде момиченцето, за което ще се грижат цели петима братя!

В началото двете момчета се хранят с донорска кърма, а майката успява да кърми със свое мляко само малката Мириам, тъй като тя има най-голяма нужда. Изцяло подкрепяща кърменето, Клоуи е убедена, че никаква храна и билки няма да й помогнат да произвежда повече кърма. Просто тялото й трябва да свикне с мисълта, че има да отглежда три деца и с времето ще започне да произвежда кърма, достатъчна да задоволи нуждите ина тримата. Бебетата остават няколко седмици в болницата, докато качат килограми и имат стабилно тегло и поведение.

Ро и Клоуи се запознават много млади. Имат връзка около 8 години, а след 3 г брак се появява и първото им дете Евън (3 г). След това се раждат Отто (2 г) и Феликс (1 г.) Клоуи се грижи за децата, докато Ро работи на пълен работен ден като пекар. И двамата обаче искали четвърто дете, защото според тях, така семейството им щяло да бъде завършено. Доста се изненадали, когато се оказало, че Клоуи е бременна с тризнаци, и то заченати по естествен път. Майката посрещнала новината със страх и сълзи. „Какво ще правим сега?!”, вцепенено попитала специалистът по ултразвук, който им показал бебетата за първи път. „Просто ще си купите кола със 7 места”, отговорил той.

В 25-а гестационна седмица от бременността с тризнаци.
Снимка: Facebook

„Не знам точно какво ще бъде ежедневието ни, но със сигурност знам едно – сърцето ми е пълно и като най-големия късметлия на света. Благословени сме с три малки чудеса – аз и моят съпруг, без когото не бих могла да постигна всичко това. И съм толкова благодарна, че имам всички тях в живота си!”, твърди Клоуи.