.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Всичко за пустините в новата меденосладка енциклопедия

LadyZone.bg | преди 6 години
Снимки: Егмонт България
Спечелете книгата „Мечо Пух. Скъпи спомени”

„Бухале, какво са пустините?“, пита Мечо Пух в най-новата меденосладка енциклопедия на издателство „Егмонт България“ – „Пустините“.

И така започва пътешествието на симпатичното мече и приятелите му из пъстрите страници на седмата книга от поредицата за малки изследователи. Изпълнено с вълнуващи места, растения и животни, изданието е на вестникарския пазар от 6 ноември. Цената му е 7,99 лв.

„Пустините“ ще подкани децата да се разходят из пясъчните дюни на най-сухите области, дом на камили, щрауси, антилопи и много други любопитни създания.

Всички пустини ли са в Африка? Какви животни и растения живеят там? От какво се образува пясъкът?

меденосладка енциклопедия - 5


Енциклопедията ще даде отговор на тези и на още много въпроси, които вълнуват въображението на любознателните малчугани. Тя е подходяща за деца в предучилищна и ранна училищна възраст. От нея малките читатели ще научат, че в пустините има много повече от пясък. Ярки диви цветя, изваяни в чудни форми скали и спасителни оазиси допринасят за красотата на тези сурови области. Впечатляващи фотографии изпъстрят всяка страница от книгата и разкриват огромното многообразие от растителни и животински видове в пустинните райони.


А на 13 ноември очаквайте следващата книга от меденосладката колекция на „Дисни Любознание“ – енциклопедията „Водата“. От нея децата ще научат, че водата може да пада на земята като дъжд или сняг, но може и да образува огромни водни басейни като езерата, моретата и океаните, както и да замръзва под формата на гигантски ледени късове, наречени айсберги.

А сега ви представяме стрррашните факти на Тигъра от меденосладката енциклопедия „Пустините”:

- Женската пясъчна яребица от пустинята Намиб пренася вода в перата на гърдите си. Напълва ги от някое езерце, след което отнася водата на пиленцата си.

- Пустинната котка обитава пустините на Северна Африка. Остра черна козина покрива възглавничките на лапите й. Благодарение на нея тя може да върви през горещия пясък, без да се изгори.

- Тъй като са много високи, финиковите палми осигуряват сянка на другите растения. Това означава, че хората могат да отглеждат портокали, царевица и други култури насред пустинята.

меденосладка енциклопедия - 6

Сигурно се питате какъв ще е новият ни конкурс? Ето го и него! Ако желаете да зарадвате детето с книгата „Мечо Пух. Скъпи спомени”, както винаги имате шанс да се включите в традиционната ни игра и да я спечелите. Този път трябва да отговорите на въпроса: „Коя е най-голямата пустиня в света?”. Писмата с верните отговори изпращайте на имейл ladyzone@btv.bg, като не пропускате да напишете трите си имена, точен адрес и телефон за връзка. В конкурса участвате само с един верен отговор до 14 ноември 2012 година. Името на един печеливш ще бъде изтеглено с жребий и публикувано тук.

 

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите