Как да накарате едно дете да яде броколи? Или грах? Не е нужно да се опитвате да налучкате отговорите. Вече е измислено. Превръщате броколите в коса на една глава от сандвич и използвайте грах за очи. Шантави герои за обяд звучи по-привлекателно и забавно от сандвич със салата.

Сандвичи като елхи>>>

Много деца са истинско предизвикателство, когато става въпрос за хранене и то не само с любимите им пици и пържени картофи. Представяме ви трима татковци, които са му хванали цаката и успяват да "излъжат" децата си да ядат разнообразна и полезна храна, превръщайки храненето в игра.

Забавни детски сандвичи>>>

Отчитаме факта, че за повечето родители е невъзможно да отделят време да спретнат такива творчески обеди за децата си. Просто няма кога. Затова и тези трима татковци толкова ни впечатлиха. Запознайте се с хранителните им шедьоври и може и да се вдъхновите. А вдъхновите ли се достатъчно, може пък и да намерите време да творите.

Бо Кофрън започва да приготвя забавни обеди за дъщеря си, когато малката започва да посещава детска градина. "Исках тя да знае, че мисля за нея и я обичам, когато не сме заедно”, разказва таткото.

Снимка: lunchboxdad.com

Сега момичето на татко е вече на 7, но традицията с творческите обеди продължава всеки понеделник. Кофрън вече има и блог, в който представя реализираните си идеи и дори предлага рецептите за приготвянето им.

 

Вече близо 6 години Дейвид Лафериер рисува животни, чудовища и всякакви шантави същества върху пликчетата със сандвичите на синовете си, които вече са на 14 и 16 години.

Снимка: David Laferriere/Flickr

 

"Първоначално опитах да рисувам върху сандвичите с готварска боя. Резултатът беше ужасен. Тогава видях един маркер на кухненския плот и реших, че мога да рисувам върху плика”, спомня си таткото, който впоследствие решава да споделя творенията си със света на страница във Flickr.

Лафериер е дипломиран дизайнер, затова не бива да се депресирате, ако не успявате да създадете рисунки като неговите. Синовете му не могат да изберат любима рисунка от тези, с които татко им е украсявал обедите им, но двамата имат любими сандвичи: единият винаги обядва със сандвич с пуешко или шунка със сирене, а по-малкият предпочита сандвич с фъстъчено масло и конфитюр.

През 2009-а Марк Нортийст започва да приготвя сандвичите на сина си под формата на герои от детски филмчета, за да го накара да започне да яде домати.

Снимка: funkylunch.com

"Приготвих сандвич във формата на СпонджБоб и използвах домат, за да направя вратовръзката. Оскар не искаше да го изяде, но му казах, че ако не изяде вратовръзката, не може да изяде и останалото. Той го направи и сега яде домати”, разказва гордият татко, който вече притежава компания за кетъринг – Funky Lunch, и радва и чуждите деца със забавните си сандвичи.

Снимка: funkylunch.com



Вдъхновихте ли се? Бихте ли приготвяли творчески закуски/обеди/вечери за децата си? Може би имате желание, но нямате време? Споделете в коментарите!