Всеобщо мнение е, че питбулите, ротвайлерите и булдогът са едни от най-опасните породи кучета. За тяхното възпитание е необходимо повече време и търпение. Но има и породи, които освен своя труден характер и силна захапка, са и предани до смърт на стопаните си. Ето кои са те:

1.Тоса
Тоса е японска порода кучета, които достигат височина около 60-80 см. Те са известни със своята преданост към стопаните им. Породата се отличава със своята самоувереност, гордост и воля, което я прави трудна за възпитание. Те са много силни и покровителствени и са  добри пазачи. Тоса първоначално са отглеждани за борба. Въпреки че повечето държави забраняват кучешките боеве, все още породата се използва в нелегални битки.

Тоса

 

2.Американски бандог
Американският бандог мастиф е кръстоска между американски питбул и неаполитански мастиф. Породата има масивно и мускулесто тяло, а височината му варира от 60 до 70 см. Независимо от масивния си вид, породата първоначално не е отглеждана за битки, но впоследствие хора се опитват да ги направят бойни кучета.

 

Американски бандог

Бандог не се препоръчва за хора, които нямат опит с кучетата, защото има доминантен характер и може да стане агресивно. При добро възпитание са добри и интелигентни приятели, които се привързват силно към стопанина си. За неканените гости се превръщат в истински кошмар.

Кучета, които заслужават извинение >>

 

3.Кане Корсо Италиано
Кане Корсо е италианска порода кучета от рода на мастифите. Тези кучета са доста големи и мускулести с грациозна походка. Породата първоначално е използвана за охрана, а след време се е превърнала в любим домашен приятел. В Италия се е наложила като „куче на мафията”, поради характера си, приличащ на член на Коза Ностра. Кане Корсо е напълно отдаден и любящ към фамилията и жесток, към тези които я застрашават. Тези кучета могат да се бият до смърт, ако това е желанието на стопанина им, когото слушат безапелационно.

 

Кане Корсо Италиано

Немската овчарка - добър другар и пазач>>

 

4.Родезийски риджбек
Породата е известна още като африканско лъвско куче и произхожда от Южна Африка. Това куче лови леопарди, биволи, антилопи и дори лъвове. Известно е, че само хиената и риджбекът нападат целенасочено лъвове. Първите сведения за породата са от преди н.е., като тя се използвала за охраняване на стада от нападения на диви животни. Родезийският риджбек е много издръжлив, като студът и високите температури не му правят впечатление. Захапката му е една от най-силните спрямо останалите породи кучета.

 

Родезийски риджбек


Родезийският риджбек силно се привързва към стопаните си и би направил всичко за тях. Поради голямата интелигентност и желание за доминиране, обучението на тази порода е по-трудно.

Запознайте се с Валери – най-чувствителното куче >>

 

5.Бултериер
Бултериерът е изключително мощно куче, което се класира на първо място по мускулесто тяло. Породата е доста своенравна, но има дружелюбен характер. Боец по природа, на това куче трябва да му се обръща доста внимание, за да не стане агресивно.

Бултериер

 

 

6.Бурбул
Тази южноафриканска порода не е по природа бойно куче, но при неправилно отглеждане може да създаде много проблеми. Със своите 70-90 кг мускулна маса и изключително здрава захапка, могат да са доста опасни животни. В Африка те се справят с леопарди и са отлични охранители. Скокът на бурбула може да премести товар от 400-килограма, като няма човек, който да удържи атаката му.

Бурбул, снимка: Wikipedia

 

 

7.Немски дог
Немският дог е най-високата порода на планетата. Той е дружелюбен към стопаните си и обича децата, но е много резервиран към непознати. Лесно се поддават на провокации, затова трябва да бъдат добре възпитани и да изпълняват командите на собствениците си.

Най-високото куче на света >>

Немски дог

Тео и Бо - най-сладкият спящ дует! >>

 

 

8.Дого Аржентино
Масивни, силни, издръжливи и привързани към стопаните си. Това са няколко думи, с които може да се направи най-кратко обобщение на тази порода. Поради голямата им физическа сила и нестабилна психика, те трябва да бъдат обучени добре.


Дого Аржентино

Шимпанзето Варли и рисът Сутра – най-добри приятели >>