.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Майка украсява слуховото апаратче на сина си, за да не се чувства изолиран от чуващите си приятели

Росица Николова | преди 2 седмици
Снимка: https://www.mylugs.co.uk

Синът на Сара Иверми е диагностициран със загуба на слуха само няколко месеца след раждането си. За 4 години майката научава всички трудности, свързани с поставянето на кохлеарни импланти и други слухови апарати. Един често пренебрегван проблем се оказва дразненето или чувството за отчуждение, което децата могат да изпитат в резултат на това, че са единствените сред приятелите си със слухов апарат.

Когато научава, че 9-годишната дъщеря на техен приятел не иска да носи слуховия си апарат, защото това я кара да се чувства различна от приятелите си, Сара украсява устройството й със стикери за нокти. Виждайки колко много момичето харесва това, което се е получило, Сара решава да не оставя това като единичен случай, а да се опита да помогне по същия начин и на други хора, загубили слуха си и техните семейства. 

Кукли с увреждания помагат на деца да приемат себе си
апаратче за слуха
Снимка: https://www.facebook.com/pg/mylugss

Така създава Lugs - компания, която продава комплекти за украса на слухови апарати и кохлеарни импланти. Креативните дизайни, които варират от ярко оцветени цветя до фигурки на популярните супергерои, карат децата да се чувстват добре и горди от факта, че ги носят. 

слухови апаратчета
Снимка: https://www.mylugs.co.uk

„Доволна съм всеки път, когато заради пратка с украса за апаратче получа благодарствен имейл, придружен със снимки на деца, които ги носят и ги обичат“, пише Сара в публикация в блога на Limping Chicken. „Излишно е да казвам, че синът ни Фреди извлича най-голяма полза от бизнеса, тъй като всеки месец си избира нов дизайн, което кара неговите приятели в училище да му завиждат".  

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите