.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

33 жени преди и след като станат майки, заснети от литовска фотографка

Евгений Милов | преди 6 седмици
Снимка: Vaida Markeviciute-Razmislavice
Улавяте ли деликатната промяна в погледите на жените от снимките на Вайда Маркевичуте-Размиславице?

Едно от най-разтърсващите и променящи живота събития за повечето е хора е да станат родители. Майчинството променя жените дълбоко - не само физически, но и емоционално.

Фотографката и майка Вайда Маркевичуте-Размиславице забелязва трансформацията, която настъпва при нея преди и след раждането на сина й. Тя решава да изследва промяната по-мащабно чрез проекта си "Да станеш майка", в който документира 33 жени преди и след като станат майки.

Фотографката се фокусира върху очите на жените като прозорец към мислите и чувствата на майките. За да подчертае това, избира семпъл фон и композиция за потретите, които наподобяват на паспортни снимки.

Вайда иска да подчертае женския поглед, така че да получи снимки с деликатни и едва уловими разлики в погледа и излъчването от преживяването да станеш майка, която всяка една от жените крие.

"Зад всеки портрет стои една женска история, нейното уникално приключение, нейната трансформация", казва Размиславице.

За статистиката, в проекта са участвали 33 жени, които са родили общо 36 деца, от които 3 двойки близнаци, 20 момчета и 16 момичета. Някои от децата вече празнуват първия си рожден ден.

Основното намерение на този фотопроект е да покаже една от най-големите трансформации в живота на жената чрез погледа й - превръщането й в майка. И литовската фотографка го постига брилянтно.

Вижте всички 33 снимки от проекта "Да станеш майка" на Вайда Маркевичуте-Размиславице в галерията по-горе.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите