Следват 3 изключителни рецепти, които ще осладят живота по неподправен начин. 

#Шоколадово блокче с разтопени бонбони и кашу
Продукти за 15 парченца:
350 г червени разтопени смучещи бонбони
1 ч.ч розови разтопени смучещи бонбони
1 ч.л. екстракт от ягоди или череши
340 г шоколад, нарязан
1/3 ч.ч. осолено кашу
1/3 ч.ч. сушени череши
захарни гранули за поръсване по желание

Приготвяне:
Постелете върху масата голямо парче пергаментова хартия или фолио. Поставете червените бонбони в купа и ги разтопете на водна баня. Разбърквайте, докато се образува гладък крем. Отделете настрана 1/3 чаша от червените бонбони за по-късно.

Изсипете разтопената бонбонена смес върху пергаментовата хартията, като я разнесете навсякъде. Сложете я заедно с хартията в хладилник за 1-2 минути, докато се втвърди.

След това смесете екстракта от ягоди с розовите бонбони и повторете процеса на разтопяване, описан по-горе. С помощта на шпатула разнесете равномерно по-дебел слой от получената розова смес върху втвърдения червен слой. Отново върнете в хладилника за няколко минути. Повторете процеса на топене с шоколада. Разтопения шоколад изсипете върху втвърдения розово слой и разстелете равномерно. Преди да изсъхне, бързо поръсете с кашу, сушени череши. На финала по желание поръсете със захарните гранули. Сложете в хладилник, за да се втвърди.

На водна баня разтопете и запазените предварително червени бонбони. Изсипете крема в малък найлонов плик и отрежете малка част от единия му ъгъл - за отвор. Стиснете го така че да може да декорирате горната част на шоколадовото блокче с фини линии. Върнете в хладилника, докато напълно се втвърди. Преди поднасяне нарежете на парченца и поднесете.

 

#Шоколадови блокчета "Червено кадифе"

Продукти:
½ ч.ч. краве масло, разтопено
1 голямо яйце
1 ч.ч. захар
екстракт от 1 с.л. ванилия
¼ ч.ч. неподсладено какао на прах
2 флакона червена сладкарска боя
щипка сол по желание
½ ч.ч. парченца шоколад, разтопени

Приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Покрийте средно голяма квадратна тава с алуминиево фолио. Разтопете маслото. Добавете яйцето, кафявата захар, ванилията и разбъркайте докато се оформи хомогенна смес.

Добавете какаото и отново разбъркайте. Добавете и червената сладкарска боя. Следват брашното и солта по желание, след което отново разбъркайте.

Поставете тестото в подготвената тава, изгладете го с помощта на шпатула.

Разтопете парченцата шоколад на парна баня. Бъркайте до гладка консистенция. Полейте шоколада над тестото, като с върха на ножче или клечка за зъби оформете фигури подобни на изложените тук модели.

Печете около 30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе почти чиста. Оставете да се охлади най-малко 30 минути преди нарязване и сервиране. За оптимален резултат изчакайте шоколадово-тестеното блокче да се стегне за една нощ.

#Шоколадови блокчета с бонбони M&M>>

 

 

#Шоколадови блокчета с бонбони M&M

Продукти:
3 бр. тъмен разтопен шоколад
3 бр. бял шоколад, разтопен и оцветен с розова сладкарска боя
1-2 пакетчета бонбони M&M 
цветни шоколадови пръчици за поръсване

Приготвяне:
Покрийте дъното на тавичка с пергаментова хартия. Залейте я с разтопения на парна баня тъмен шоколад. С шпатула разнесете навсякъде.

Сложете за няколко минути в хладилник, докато се втвърди. След това покрийте вече твърдения шоколад с разтопения бял, който предварително сте смесили с розова сладкарска боя. Наредете отгоре бонбоните M&M, като ги разпръснете равномерно.

Отново поставете в хладилник, докато формата се твърди напълно. Накрая по желание поръсете с цветни шоколадови пръчици.