.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Шоколадови блокчета за влюбени и не само...

LadyZone.bg | преди 3 години
С ядки или сушени плодове, с бонбони или захарни пръчици, тези вълшебни шоколадови блокчета ще смаят небцето ви с топящ се в устата вкус

Следват 3 изключителни рецепти, които ще осладят живота по неподправен начин. 

#Шоколадово блокче с разтопени бонбони и кашу
Продукти за 15 парченца:
350 г червени разтопени смучещи бонбони
1 ч.ч розови разтопени смучещи бонбони
1 ч.л. екстракт от ягоди или череши
340 г шоколад, нарязан
1/3 ч.ч. осолено кашу
1/3 ч.ч. сушени череши
захарни гранули за поръсване по желание

Приготвяне:
Постелете върху масата голямо парче пергаментова хартия или фолио. Поставете червените бонбони в купа и ги разтопете на водна баня. Разбърквайте, докато се образува гладък крем. Отделете настрана 1/3 чаша от червените бонбони за по-късно.

Изсипете разтопената бонбонена смес върху пергаментовата хартията, като я разнесете навсякъде. Сложете я заедно с хартията в хладилник за 1-2 минути, докато се втвърди.

След това смесете екстракта от ягоди с розовите бонбони и повторете процеса на разтопяване, описан по-горе. С помощта на шпатула разнесете равномерно по-дебел слой от получената розова смес върху втвърдения червен слой. Отново върнете в хладилника за няколко минути. Повторете процеса на топене с шоколада. Разтопения шоколад изсипете върху втвърдения розово слой и разстелете равномерно. Преди да изсъхне, бързо поръсете с кашу, сушени череши. На финала по желание поръсете със захарните гранули. Сложете в хладилник, за да се втвърди.

На водна баня разтопете и запазените предварително червени бонбони. Изсипете крема в малък найлонов плик и отрежете малка част от единия му ъгъл - за отвор. Стиснете го така че да може да декорирате горната част на шоколадовото блокче с фини линии. Върнете в хладилника, докато напълно се втвърди. Преди поднасяне нарежете на парченца и поднесете.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите