Ако искате да посрещнете една ароматна и секси Коледа с топъл пунш в ръка, изберете рецептата на Елена Розберг от "Голият обяд" по радио Z-Rock. Няма да сгрешите!

Продукти:

300 мл червено вино (качествено вино, не много скъпо)

500 мл черен чай или вода

250 мл прясно изцеден портокалов сок

100 мл тъмен ром

1/2 портокал, нарязан на парчета (без кора)

1/2 лимон, нарязан на парчета (без кора)

семената от 1/2 ванилова шушулка

1 с. л. мед

1 пръчка канела

4 карамфила

захар на вкус 

Снимка: iStock

Приготвяне:

Смесете в съда всички съставки (без рома и захарта) и ги загрейте на слаб огън за около 30 минути, като внимавате течността да не завира! След като ароматите се обединят, течността се прецежда и се добавят тъмен ром и захар на вкус. Пуншът се сервира топъл в стъклени или порцеланови чаши – с потопена лъжичка, която да понижи температурата на питието. Консумира се с удоволствие и малка червена рокля!

Снимка: iStock