.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

КулинАРТно с Джузепе Ломушо: Телешко филе в сос от манатарки

LadyZone.bg | преди 4 години
Телешко филе в сос от манатарки може да опитате в Trattoria “Il Maestro Giuseppe Verdi” през декември, но може и да пробвате да направите сами у дома

Вече разбрахте какво вино обича да пие Иван Лечев, както и къде и как разпуска преди предстоящите празници.

Къде и как разпуска Иван Лечев предколедноКачествена храна, домашен уют и добро вино са задължителните компоненти на почивката на известния български рок музикант

А сега е време да разберете рецептата за ястието, което най-много си отива с любимото му вино 'Nuhar' Nero d'Avola. Телешко филе в сос от манатарки може да опитате в Trattoria “Il Maestro Giuseppe Verdi” през декември, но може и да пробвате да направите сами у дома. Ето ексклузивната рецепта, споделена ни от шеф-готвач Джузепе Ломушо:

Необходими продукти:

200 гр. телешко месо
зехтин
чесън
манатарки
бяло вино
сметана
мащерка
сол
пипер

Начин на приготвяне:

Телешкото се приготвя отделно от соса. Месото се слага на силно загрята скара и се запечатва до коричка от всички страни. След това температурата се намаля и се пече докато стане готово.

КулинАРТно с Джузепе Ломушо: Бакала ала ЛиворнесеОригиналното заглавие на ястието на италиански е Baccala alla livornese

Сосът се приготвя на тиган. Загрява се зехтин за готвене, към който се добавят манатарките. След като хванат лека коричка, се слага чесън нарязан на филийки и мащерка. След това малко бяло вино. Когато виното се изпари се добавя сметаната и сол и пипер на вкус. Сместа се разбърква, докато се сгъсти. При желание може да се добави гарнитура от пържени картофи с розмарин.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите