Тази рецепта е за любителите на анасона, защото резенето носи именно този екзотичен аромат. В съвсем свеж и пресен вариант с този зеленчук може да приготвите салата, като към нарязаното на ивици резене добавите запечени тиквени семки, филирани бадеми, нар, пармезан, всичко това добре овкусено със зехтин и лимон. Ако искате обаче да омекотите този остър аромат, резенето трябва да претърпи малко топлинна обработка.

Нарежете грудката на шайби и ги запечете от двете страни на оребрен тиган.

Снимка: Росица Николова


Нарежете част от зелените стръкчета на ситно и ги запазете за поръсване отгоре.

Снимка: Росица Николова


Когато шайбите омекнат и цветът им стане златист, резенето е готово.

Пригответе дресинг от зехтин и балсамов оцет. С него полейте резенето още докато е топло.
Добавете няколко маслини и поръсете с нарязаните зелени стръкчета от дръжката.

Снимка: Росица Николова


Получава се вкусно топло предястие. Анасоновият арамат се усеща съвсем леко, като леко загатната свежест, която ще ви напомня за лятото и морето.

Още рецепти за вкусни ястия може да намерите на сайта bistro.bg