.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

3 изкусителни сладкиша с плодов пълнеж

LadyZone.bg | преди 4 години
Нежни благини с неустоим вкус и обаяние

Кесийки от многолистно тесто с плодов пълнеж

Продукти за 12 броя:
6 тънки кори от многолистно тесто
150 г смесени сушени плодове
4 с.л. бренди
1 ябълка
30 г парченца джинджифил, напоен в сироп
50 г краве масло
30 г счукани орехи
1 ч.л. ситно настъргана лимонова кора
1с.л. пудра захар

Приготвяне:
За плънката сушените плодове се нарязват на ситно и се смесват в купа с брендито. Покриват се с кърпа и се оставят да киснат 1 час. Тавата се застила с хартия за печене. Ябълката се обелва, разрязва се на две половини, семенната част се отстранява и се настъргва на едро. Парченцата джинджифил се накълцват на ситно. Смесват се с ябълката, орехите и лимоновата кора и се добавят към накиснатите плодове. Оставят се за кратко да се напоят. Корите от многолистно тесто се нареждат  една върху друга на работната повърхност. Разрязват се на 6 части, за да се получат 36 квадрата. Върху всеки квадрат се нанася с кухненска четка тънък слой разтопено масло, като винаги се нареждат един върху друг по 3 квадрата. В средата на всеки пласт се слага по 1 с.л. от плънката. Ъглите се събират над плънката, а тестото леко се завърта. Кесийките се нареждат в тавата и се намазват с масло. Пекат се в предварително загрята до 200 градуса фурна 12-15 минути в предварително загрята фурна, докато станат златистожълти. Изваждат се и се поръсват с пудра захар. Сервират се топли с ванилов крем или разбита на твърд сняг сметана.

Кесийка от многолистно тесто
Хрупкави кесийки с ориз и пилешкоЗабавен ордьовър, който несъмнено ще искате да повторите
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите