.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Wave House: футуристичен рай

LadyZone.bg | преди 2 години
Вълнообразната къща буквално плува сред околния пейзаж

За тази "вълнообразна" къща накратко можем да кажем, че има стил и свежест. Истината обаче? Последният проект на арх. Марио Романо е дом, като изваден от футуристичния рай.

"Wave House" черпи логично името своето име от интересно конструирания покрив на сградата – изграден от стотици листове бял алуминий, закрепени към метална подоснова. А всичко това сякаш дава илюзия, че къщата буквално плува сред околния пейзаж.

"Исках да уловя небето и земята в едно-единствено движение с архитектурен елемент, какъвто никой не е постигал досега", коментира идеята зад проекта Романо.

Из минималистичния интериор на дома ще откриете също интересни флуидни покрития върху стените, които са проектирани чрез специален компютърен софтуер, обикновено използван при дизайн на самолети и автомобили. 

Макар привидно да имат само естетическа функция, технологията им позволява повече въздуха да циркулира през жилището, което позволява лесно охлаждане и поддържане на постоянна температура. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите