.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тази японска къща има библиотека срещу земетресения

Евгений Милов | преди 36 седмици
Снимка: Tsukui Teruaki
Перфектният оазис за фенове на книгите и литературата

Тази малка и модерна къща близо до Йокохама е проектирана от арх. Шинсуке Фуджи, така че библиотеката да издържи на земетресение.

Стените на "House in Shinyoshida" са под специален ъгъл, така че книгите да не изпадат от лавиците при люлеене на земната повърхност, което си е проблем не само в Япония, но и в много други места освен Страната на изгряващото слънце.

Същевременно вградената библиотека от пода до тавана позволява на собствениците на жилището да имат сравнително лесен достъп до книгите, като рафтовете същевременно играят ролята на стълба.

Библиотеката е фокусна точка на дома, чиято структура е допълнително подсилена с бетон и дърво срещу земетресения. Като цяло естествен минимализъм на интериора изглежда като перфектния оазис за фенове на книгите и литературата. 

В Япония винаги са били на светлинни години пред останалия свят, просто вижте бъдещето от снимките в галерията по-горе, както и повече в сайта на архитектите.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите