.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ocean Eye

| преди 2 години
Къща с невероятна гледка към Тихия океан

Едва ли има човек, който да не копнее за красив дом из крайбрежията на Коста Рика, но последното бижу на архитект Бенджамин Гарсия Сакс от Сан Хосе е точно в десетката на подобна мечта – къщата "Ocean Eye House" е разположена в западната част на полуостров Никоя и предлага страхотна гледка към Тихия океан.

Идеята зад конструкцията на жилището включва поредица взаимосвързани тераси, а интериорът е организиран така, че да предлага различни изгледи от къщата към тропическия рай наоколо.

Като допълнение са поставени сгъваеми дървени преградни екрани между отделните стаи и терасите, които могат да бъдат отваряни, за да подобрят комуникация между двете нива на къщата с околния пейзаж.

Един от основните аспекти в дизайна на тихоокеанската къща е използването на естествена вентилация, за да се намали консумацията на енергия за охлаждане.

А концепцията в интериора е основана на баланс между естествените и съвременни материали, както и на една пространствена конфигурация, която никога не позволява да разберете дали наистина сте вътре или вън.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите