.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Драгалевската къща

Евгений Милов | преди 2 години
Снимка: Асен Емилов
Pagoda Нouse от I/O architects е мечтаният дом за модерното семейство

Разположена на склон в покрайнините на София, Pagoda Нouse се любува на панорамна гледка в две посоки – към градския пейзаж и планинските върхове на Витоша.

Архитектите Вяра Желязкова, Георги Кътов и Стефан Апостолов от столичното студио I/O architects използват съществуващата денивелация на терена, за да скрият първия етаж в склона.

По този начин по-горният жилищен етаж се явява на нивото на улицата, като в същото време създава уединение на градината зад него. По този начин се запазва неприкосновен личното семейно пространство, а веранда свързва интериора на дома със зеленината на градината.

В приземния етаж се помещава основно битови и гаражни помещения, докато жилищният етаж обединява три спални, две бани, основна всекидневна, трапезария, кухня и отделна детска всекидневна.

От една страна, своеобразният център на дома е край антрето, където стъклен атриум разкрива четирите краища на дома. От друга, впечатляващата фасада на проекта е изпълнена от облицовка от термичнообработено елхово дърво, което да хармонира с гористите планински околности.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите