.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да си отгледате домати на дърво

| преди 3 години
Снимка: todayprimetimes.com
Максималният добив е 13 000 домата

Много хора не знаят, но доматът не е зеленчук, а плод. А къде е мястото на плодовете? Разбира се, на дървото. Доматеното дърво е хибриден вид, истинско предизвикателство за любителите градинари.

За да се сдобие с дървовидния си вид, на домата му е нужна половин година. За да сте сигурни, че това ще се случи, може първата половина да се отглежда в оранжерия със специални условия. При засаждането му няма нищо по-различно от саденето от традиционните сортове домати - от семена или разсад. Кълняемостта е 95%. Разсада се полага през април месец. В нормални градински условия дървото може да даде около 100 домата, с тежина до 50 грама.

В Книгата с рекордите на Гинес е вписанота реколтата на доматеното дърво, което дава 13 000 домата, с общо тегло 1,5 тона. За тези оптимални резултати дървото е отглеждано в оранжерия, с хидропонна система (не се използва почва, а свециален разтвор за подхранване).