.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

10-те най-мръсни вещи и места във вашия дом

LadyZone.bg | преди 28 седмици
Снимка: istockphoto.com

Несъмнено местата, които постоянно се експлоатират в дома са и едни от най-мръсните. Сигурни сме, че се досетихте веднага за банята и кухнята. Обяснението е съвсем просто – там винаги присъства поне един от факторите, които съпътстват появата на бактерии – топлина, влага или храна.

Дъската за рязане

почистване
Снимка: istockphoto.com


Независимо дали е дървена или пластмасова, дъската за рязане е почти винаги мокра, което създава отлична среда за разпространение на бактерии. Важно при използването й е тя да бъде добре измита преди следваща употреба. Добрите домакини имат и отделни дъски за рязане на месо и рязане на зеленчуци и плодове.

Какво да подредите и почистите у дома, ако на гости ще ви идва чистофайница

Копчетата на котлона и фурната

почистване
Снимка: istockphoto.com


Често се случва да включваме котлона или фурната, докато режем месото и зеленчуците за супата и когато ръцете ни са мръсни, нали? А колко често се случва да ги почиствате? Поне веднъж в седмицата ги минавайте с мокра гъба и препарат, а ако имат опция за изваждане, може направо да ги миете в съдомиялната.

Кухненският плот

почистване
Снимка: istockphoto.com


Най-мръсните места на кухненския плот очаквано са около котлона и около мивката. На едното място готвим, а на другото мием чинии, хранителни продукти и ръцете си. Уверете се, че почиствате след всяко готвене и миене, за да предпазите повърхностите не само от поява на бактерии, но и на плесен.

Дръжките на мивката

почистване
Снимка: istockphoto.com


В банята или в кухнята дръжките на мивката биват докосвани десетки пъти всеки ден. Първия път с мръсни ръце, за да пуснете водата и да ги измиете, а после и с чисти, за да спрете водата. Уверете се, че често почиствате не само заради натрупванията от котлен камък, а и защото там лесно се разпространяват бактерии.

Чашата или поставката за четки за зъби

почистване
Снимка: istockphoto.com


Поставката за четки за зъби намира място сред най-мръсните вещи във всеки дом, в който банята и тоалетната са на едно място. Доказано е, че пускането на водата на тоалетната чиния след физиологични нужди разпръсква фекални води, които се разпръскват на голяма височина. Можете да миете чашата или поставката в съдомиялната за по-добра дезинфекция.

Правилният начин за пускане на водата в тоалетната

Продължава на следващата страница>>>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите