.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Шокиращите победители във фотоконкурса на BigPicture

Евгений Милов | преди 1 година
Голяма награда: Confiscated в Денвър (САЩ) от Britta Jaschinski
Голямата награда спечели снимка на два стола, направени от краката на слон

Ясни са победителите във фотоконкурса BigPicture Natural World Photography Competition, в който тази година се включиха над 6000 претенденти от 63 страни в света. Състезанието ежегодно отличава най-добрите снимки от природата, дивия живот и опазването на околната среда на планетата.

Голямата награда за снимка на годината спечели Брита Яшчински с кадъра "Confiscated", отразяващ насилието върху животните - два стола, направени от краката на слон. Всъщност, само част от милионите продукти от животни в складовете, конфискувани от американските власти при опит за внасяне на черния пазар в страната.

"Количката се използва за транспортиране на конфискуваните предмети в склада. Поставих частите на тялото от слона върху нея, за да им придам известно достойнство и да обърна внимание на животните, които губят живота си в името на статута, алчността и суеверието", заявява фотографката.

Разгледайте победителите в отделните категории на конкурса от снимките в галерията, чиито истории са подробно представени в научното списание bioGraphic.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите