.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Нора Шопова: Лицето на успеха

Валентина АНТОНОВ | преди 4 години
Тя е изключително красива, умна и успешна. Не се предава лесно и винаги гледа напред. Нора Шопова е вдъхновение - имаме удоволствието да ви представим разговора, провел се по време на срещата ни с Нора, която ни разказа за себе си, модата, успеха и това да бъдеш жена


LadyZONE.bg: Кога се роди страстта Ви за модата?
Нора Шопова: „Буквално от само-себе си. Всяка съвременна жена има представа за актуалните тенденции, но след като започнах да се занимавам активно с мода (което не беше предвидено) всеки един детайл стана важен.

LadyZONE.bg: Как бихте дефинирала своя дебют в модната индустрия? Как бихте определила изминатия от вас път?
Нора Шопова: „Спонтанен, неочакван... Изминатият път определено бих го определила като успешен. Възможността, която ми бе предоставена от модна агенция „Ивет Фешън” и с подкрепата на любимите ми букери оказаха своето влияние при изграждането на моята кариера. От моя страна, с времето успях да развия потенциала си с постоянството и упоритост.

LadyZONE.bg: Какви са Вашите лични впечатления за модната индустрия?
Нора Шопова: „Модната индустрия не е това, което хората виждат. Тя е съвкупност от много продължителни процеси, характеризирани от усърден труд, постоянство, креативност, издръжливост... финалният продукт (това, което всички виждат) се получава в резултат на екипна, безкомпромисна работа.”

LadyZONE.bg: Какво мислите за наскоро гласувания закон във Франция, налагаш на модните агенции да работят с модели чието тегло е контролирано?
Нора Шопова: „Това е доста сериозен въпрос, над който мога да размишлявам с часове. Ще се опитам точно, кратко и ясно да обобщя гледната си точка. Париж е една от световните модни столици, където fashion иконите винаги са били точно тези прекалено кльощави момичета, високи по 180 см. Друг факт е, че повечето манекенки всъщност са се отличили точно поради това, че са естествено красиви, слаби и високи. Повярвайте ми – (почти) няма модел, който да се нуждае от рязка промяна в теглото или имиджа си в зората на кариерата си. Подкрепям идеята, че модната индустрия не трябва да пропагандира анорексията и нездравословно слабия външен вид, като пример за подрастващите момичета, но тук въпросът е залегнал на много по-дълбоко ниво, където външният вид е една причинно-следствена връзка!”

LadyZONE.bg: Каква сте искала да станете като дете?
Нора Шопова: „(Смях) Със сигурност не съм си и помисляла, че мога да стана като момичетата от списанията. Имах доста разностранни таланти и единственото, което и до ден днешен знам е, че изкуството ми е страст.”

buttonfirst

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите