Непринудена, очарователна и винаги подготвена за вечерта - това са основните внушения в женската визията на H&M Studio за сезон Есен / Зима. Колекцията бе показана по време на Седмицата на модата в Париж в края на февруари. Цялата колекция комбинира женствен стил с мъжки детайли – мъжки сака, рокерски и пилотски якета се съчетават с богато украсени топове и рокли. Колекцията ще се предлага от 4 септември в около 250 магазина на H&M по целия свят, включително България.

ТЕМА

- Завръщане на роклята тип комбинезон като основен модел от гардероба. Роклята е с тънки презрамки и дантела по краищата, носи се самостоятелно или за напластяване.

- Модели, заимствани от мъжката мода, създават бляскав завършек с перфектните си кройки, а кожените рокерски якета придават ярка индивидуалност.

- Драпиран топ и панталон в същата стилистика съставят новия костюм. Специално внимание е обърнато на моделите с паднали рамене или с едно рамо.

- Панталоните са по-свободни и леко скъсени, с нови декоративни детайли, заимствани от смокинга и придаващи вечерна елегантност.

МАТЕРИИ

- Копринен креп и шифон при най-деликатните рокли тип комбинезон.

- Кожа – лъскав лак, състарена и износена или в цвят металик.

- Изкуствена кожа с косъм в стил „пачуърк“.

- Кадифе при топовете, роклите и нов вечерен вариант на спортния панталон.

- Фин кашмир за усещане за мекота и прозрачност при пуловерите и роклите.

ДЕТАЙЛИ

Бродерии с пайети и камъни, плетива с дантела, детайли с връзки и корсетни ленти, асиметрични подгъви, сложни пачуърк ефекти.

ЦВЕТОВЕ

Черно, тъмносиньо, каки, кремаво, бежово и сиво с бонбонено-розово, дръзки зебра мотиви, използвани като акцент.

ОСНОВНИ ОБЛЕКЛА

Рокля тип комбинезон, рокерско яке, драпиран топ и панталон, пилотско яке, палто от изкуствена кожа с косъм в стил „пачуърк“, широк панталон, плетива от кашмир.

ОСНОВНИ АКСЕСОАРИ

Заострени кожени ботуши с нисък или висок ток в цвят металик или в стил „пачуърк“, обувки с отворена пета, шапки с детайли от изкуствена кожа с косъм.