.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Къде е домът ни?" пита авангардният проект STATIONS

Евгений Милов | преди 31 седмици
Снимка: Боряна Пандова
Концептуалната среща между мода, дизайн и инсталация обединява някои от най-добрите български модни дизайнери у нас

На 9 ноември (четвъртък) от 19 ч. в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство (САМСИ) ще се състои официалната премиера на STATIONS – изложба на концептуален моден дизайн и моден филм в рамките на пространствена инсталация на дизайнерската платформа "ИВАН АСЕН 22".

Авангардният проект интерпретира глобалната тенденция МУЛТИЛОКАЛИЗЪМ, като задава един наглед прост въпрос: "Къде е домът ни?", който в съвременния свят няма прост отговор, защото "вкъщи" днес е навсякъде и никъде.

Питайки се какво е усещането да си чужд и да нямаш твърда почва под краката си, как влияе пътуването и местата, през които преминаваме или обитаваме за по-кратък или по-дълъг период от време, върху идентичността ни, кога и как започваме да се чувстваме "у дома", водещи български дизайнери дават своя артистичен отговор с уникални модели.

Посетителите на изложбата ще могат да видят концептуалните дизайни на Антония Пашова, Александър Гергинов, Георги Флоров, Диляна Иванова, Милена Начева, Наталия Живкова, Нели Митева, Силвия Цветанова, Станислава Димитрова и Цветелина Атанасова заедно с моден филм и специално изградена тематична визуална среда за събитието. Автори на концепцията са Александър Гергинов, Момчил Тасев и Нели Митева.

STATIONS е част от новата поредица артистични pop-up събития на VIVACOM Art Hall. През изминалия месец началото на платформата беше дадено с фотографската изложба "25-и кадър" от фестивала Cinelibri, която можеше да бъде разгледана на четири локации. След големия успех на тематичните фотографии на Ивайло Петров и Емануела Беловарски от Whaleworx Studio, през месец ноември pop-up събитията продължават с първа от рода си за страната ни пространствена инсталация с дизайнерски модели и прожекция на моден филм.

Изложбата STATIONS може да бъде разгледана между 9 ноември и 9 декември в САМСИ на столичния бул. "Черни връх" 2 до хотел "Хилтън".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите