Според световните дизайнери на зимни аксесоари основните тенденции за зима 2015 са осем:

Рокерски
Ръкавиците са изработени от черна естествена кожа, украсени са с капси, пирамидки и декоративни ципове, допълнени са и с гофрирани елементи. Най-добре се комбинират с къси кожени якета и кубинки.

На животински принтове
Животинските принтове също са сред топ класацията на модните трендове в окраската на ръкавиците тази зима. За да не изглеждат твърде агресивни, ефектните животински шарки трябва да се съчетават с други облекла в такива шапки, като клинове и палта. За да изглежда стилна и изискана дамата, според модните корифеи такова съчетание е допустимо единствено с чантата.

Карирани
Вече няколко години и тази тенденция не слиза от модните подиуми. Сред водещите тенденции в карета шотландското води класацията със своя червен фон. Не по-малко пиетет дизайнерите обаче отдават и на карето в гамата на черното, бялото и сивото, както и на кафявото и бежевото.

Пепитени
Пепитените шарките са най-вече в контрастната черно-бяла гама.  Впечатление прави, че са разположени върху горната част на ръкавиците. Откъм дланта пък пепитените ръкавици са от едноцветен плат или черна кожа.

Кожа с косъм
Китките са покрити с пухкава обвивка. За разлика от предишни години, този път дизайнерите залагат на едноцветното й покритие от тонове на черното, бялото, бежовото и кафявото.

Със свободни пръсти
Тези фешън ръкавици в стил гръндж отново са на мода тази зима. Независимо дали материята им е от плат или кожа, те са особено предпочитани от рокери, рок феновете и от всички, които залитат по по-необичайната и екстравагантна визия. Имат и едно особено секси предимство - да подчертават изящната грациозна линия на женските пръсти.