.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Първите 7: Стоянка Мутафова разказва за таланта

Росица Николова | преди 1 година
Снимка: satirata.bg
Харесва ми да не натъртваш много какво имаш, споделя актрисата за комбинацията от скромност и талант

„Добър вечер, столетие мое!“ – животът на Стоянка Мутафова, събран в една книга. Книга за забавната, смешната, тъжната, с богата култура Стоянка Мутафова, която умее да докосва душата и на най-обикновения човек. Автор на изданието е нейната дъщеря Мария Грубешлиева. Голямата актриса е на 95 години. LadyZone става едва на 7. Можем само силно да си пожелаем такова дълголетие, известност и обич.

Със Стоянка Мутафова започваме нашата поредица „Първите 7“, в която ще ви представяме по една жена със силно изявено качество, което се формира у децата в първите седем години.

Талантът – даденост свише или нещо, което се възпитава? Кой да олицетвори тази черта от характера, ако не голямата актриса Стоянка Мутафова?!

Стоянка Мутафова, "Столетие мое"
Снимка: БГНЕС

Харесва ми комбинацията от талант и скромност. Така... да не натъртваш какво имаш. И съм сигурна, че такива хора ще отидат много, много надалеч.“

„Театърът е всичко за мен. Не вървях по магистралата. Търсех пътечки, да ме закачат трънки и шипки. Така стигнах до героините си.“

Самата Стоянка Мутафова признава, че е била напълно искрена в книгата си и че от всички истории в биографията си й се иска да преживее отново две – любовта си с Роберт Роснер и другата, с Нейчо Попов. „Имах две любови, после останах сама“, споделя тя.

Понякога взема та забравя за какво става дума. И aко не е тя* (за Росица Александрова, с която играе заедно в спектакъла „Столетие мое“ в Сатиричен театър), не знам накъде съм. Винаги ми подсказва репликите по един много деликатен начин. Без да разбере публиката, че ми подсказва.“

Стоянка Мутафова, "Столетие мое"
Снимка: БГНЕС

Приятел си с някого, когато еднакво гледате света и го възприемате. Тогава имате много, много общо.“

На 400 страници в изданието oткрито, без преструвки, Стоянка разказва за себе си с чувство за хумор и малко тъга, а Муки понякога дава контра тезата – както се случва и в живота им.

“На ден с дъщеря ми имаме най-малко по два скандала. Обаче не можем една без друга. И една с друга също.

Легендарният тандем Калоянчев-Мутафова отново на екран в Столичани в повече

Другите за таланта на Стоянка Мутафова:

Албена Павлова:
Стояна е актрисата, която, след като е разсмяла 600-700-800 човека, се прибира вкъщи тъжна – защото носи тъгата на познанието. 

Йорданка Стефанова:
Тя ми помага да намирам изход в трудно преодолими моменти, за което безкрайно много й благодаря. В мое лице тя има обичта, почитта и уважението на още една дъщеря“

Емилия Радева:
Само в нашата работа можеш да откриеш човека, жената, майката, приятеля. Стояна ме обогати – и като човек, и като актриса и ми даде полета да мога да продължа. Аз й се възхищавам. Тя пада, става, тръгва отново. Стояна ти си нещо уникално! Чудо на чудесата!“

Любомир Нейков:
Най-ценният урок, който съм получил от Стоянка, е, че младостта продължава толкова, колкото сам си пожелаеш.

Легендарният тандем Калоянчев-Мутафова отново на екран в Столичани в повече