Не всички звезди искат да изглеждат толкова перфектно, че да не можем да ги разпознаем на клипове и снимки. Кои известни личности се обявиха против обработването на снимките, вижте:

Лейди Гага

Снимка: glamour.com

Лейди Гага няколко пъти е била в центъра на скандали, свързани с дигиталната постобработка на нейни снимки. Очевидно и тя самата не се чувства комфортно от факта, че изглежда прекалено „опъната” на снимки. По време на наградите на списание Glamour Жена на годината през 2013 г. Гага говори именно за прекомерната обработка на нейн фотос - корица на въпросното издание. „Чувсвах кожата си прекалено перфектна, а косата ми прекалено суха. Изобщо не изглеждам по този начин, когато се събуждам сутрин”. Скандалната певица тогава призова всички млади хора да се борят с натиска и модела, който налагат списанията да бъдат перфектни и да ги карат да се чувстват не толкова красиви.

Бионсе
Снимка: H&M

Гласът на Бионсе е толкова известен, колкото са известни и нейните изключително привлекателни закръглени форми. Така че певицата с право беше адски разстроена да научи, че снимките й от фотосесията бански костюми за H&M са били обработени след заснемането – на тях дивата изглеждала по-слаба, от колкото е в действителност. Източник, близък до звездата, потвърдил информацията за вестник „The Sun”, че Бионсе не се съгласила обработените фотоси да бъдат използвани за официалната кампания, затова марката била принудена да ги замени с оригиналите.

Кейт Уинслет
Снимка: sylvscothran.buzznet.com

Кейт винаги е била харесвана за това, че не е от жените в Холивуд, които държат на това да бъдат кльощави. Още през 2003 година актрисата от „Титаник” се възмутила срещу обработката на корицата на списание GQ. “Обработката е напълно излишна. Аз изобщо не изглеждам по този начин, и най-важното – не искам да изглеждам по този начин. Тогава Кейт дала на света да разбере, че се чувства чудесно в тялото си.

Кийра Найтли
Снимка: theguardian.com

Винаги сме знаели, че Кийра никога не е блестяла с голям бюст. На този промоционален постер за филма „Крал Артур” гърдите й са драстично уголемени, а Найтли с право негодува „Тези неща определено не са мои”. След този случай актрисата казва на всички продуценти, че държи снимките и всички материали, които промотират филм с нейно участие, да не бъдат обработвани по никакъв начин.

Брад Пит
Снимка: zimbio.com

Не само жените държат на това да бъдат истински. Брад Пит дори не само отказва да бъде използван фотошоп върху негови снимки, а и държи да бъде сниман от определен фотограф. За корицата на W Magazine той моли фотографа Чък Клоус да се заеме професионално с начинанието. Той е известен в бранша с това, че обича да показва недостатъците и да ги детайлизира.


Ким Кардашиян
Снимка: Instagram

Риалити звездата често е критикувана за това, че качва свои снимки в социалните мрежи, без те да са обработени. Наскоро Ким качи снимка в Инстаграм, а зложелателите не закъсняха да заемат и обратната позиция – че звездата е използвала фотошоп, за да подправи снимките, Кардашиян им отговори така: „Кофти е, когато хората лъжат, че не са си правили пластична операция или не са използвали фотошоп. Аз съм толкова дисциплинирана и тренирам усърдно. Просто се опитвам да мотивирам и други хора, че когато искат да постогнат нещо, то ще стане, ако са решени на това.”