.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Защо Apple пропусна 7S и премина направо към iPhone 8 и Х

LadyZone.bg | преди 40 седмици
Снимка: Apple
И ще има ли изобщо догодина iPhone 9?

Снощи Apple представи големия, 5,8-инчов iPhone X (произнася се „десет” или „ten”, а не “екс”) – върхов модел, с който компанията отбелязва 10 години от пускането на първия си смартфон. Той ще се продава от ноември.

На събитието в Калифорния бяха показани и новите телефони iPhone 8 и iPhone 8 Plus, които ще са в магазините от 23 септември. Обикновено година след представянето на даден модел Apple използва същата номерация, но с S накрая. Този път обаче името 7S бе пропуснато и компанията премина направо към 8.

Вероятно причината е чисто маркетингова – да се постигне „равенство” с конкурентите от Samsung, които наскоро лансираха Galaxy S8, а след дни ще започнат да предлагат и Galaxy Note 8, коментира технологичният сайт The Verge.

Маркетингови са и основанията за избора на името iPhone X, което подсказва, че апаратът е позициониран над осмицата, но без да използва числото 10. Клиентите биха се чувствали объркани и изостанали, ако си купуват новия iPhone 8, а в същото време на щанда виждат iPhone с пореден номер 10.

Ако трябва да сме честни, iPhone X е устройството, което повечето хора ще искат, но ще си вземат iPhone 8 (700 долара за версията с 64GB), тъй като цената на юбилейния модел е висока – 1000 долара за версията с 64GB и $1149 за модела с 256GB памет.

Подобен скок в номерацията направи и Microsoft, която премина от Windows 8 направо към Windows 10. Целта бе да се поощрят хората с Windows 7 и 8 да се възползват от безплатния ъпгрейд.

Остава загадка как ще се казва след една година новият iPhone – дали ще е iPhone 8S, iPhone 9 или iPhone XS.

iPhone X - твоето лице е твоята паролаЕто как изглежда смартфон бъдещето според Apple

 

 

Ключови думи:Apple, Iphone 8, Iphone X, Iphone 8 Plus
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите