.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ваню Кръстев, който "очовечи" улиците на България

Даяна Петкова | преди 2 години
Снимка: Ваню Кръстев
Кой би си помислил, че порутената градска среда може да изглежда толкова забавно?

Ако някога сте зървали "очички" върху скучен предмет, докато се разхождате навън, вероятно сте се натъкнали на произведение от Ваню Кръстев, който трансформира по един забавен и траги-комичен начин порутената градска среда.

Хобито на българският стрийт артист е айбомбинг, което предствлява нетрайна форма на улично изкуство чрез залепване на малки пластмасови очи върху неодушевени предмети, придавайки им вид на миловидни живи същества. Целта? Да се "хуманизират" улиците и да се преосмислят определни обекти в често занемарената градска среда.

Идеята хрумва на двама датчани, които искат да привлекат общественото внимение върху проблема чрез хумор и креативност, а не под формата на вандализм и провокативни графити. Последовател у нас намират в лицето на Кръстев, който вече е поставил над 100 "очички" из улиците на страната, за да "очовечи" България и да предизвика позитивни емоции у хората.

От разрушени сгради, счупени плочки и повредени предмети до отрязани дървета, той доказва че дори и най-скучните обекти в градската среда могат да станат интересни и забавни с малко въображение. Разгледайте някои от най-впечатляващите му улични произведения в галерията по-горе, както и повече от творчеството му тук.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите