.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

TedxMladostWomen – повече от форум

LadyZone.bg | преди 4 години
...незабравимо изживяване, изпълнено с много емоции, красиви хора и надежда за един по-добър свят. Преразглеждаме силните моменти от конференцията, която се проведе на 30 май в Арена Младост

Преди да представим тазгодишните лектори на TedxMladostWomen, припомняме си какво е TED. TED е неправителствена организация посветена на идеите, които си заслужава да бъдат разпространявани. Започнала като четиридневна конференция в Калифория преди 25 години, TED прерасна в подкрепа за тези идеи, които променят света, чрез множество инициативи. Що се отнася до TEDx – това е програма от местни самостоятелно организирани събития, които събират хората заедно, за да споделят изживяване в духа на TED, като х = самостоятелно организирано събитие.

Да се върнем към тези, които на 30 май отправиха своите послания към света. В рамките на деня изпитахме радост, тъга, бунт, но преди всичко надежда. Вяра в шанса, че заедно, споделяйки, ще направим света ни по-добър.

Тази година, организатор на събитието бе очарователната Сабина Панайотова, която заедно със своите съорганизатори – Росица Цанова, Денислава Симеонова и Ана Динкова избра осем уникални лектори, които разказаха своите истории с нас – публиката.

 

Магдалина Генова

Магдалина говори за това как дискриминацията и престъпленията от омраза засягат не само различните, но и всеки един човек. Уверено и открито тя засегна една болна тема на съвременното общество, покварено от неоснователни предразсъдъци, които на свои ред водят до несправедливости към онези, считани за “различни”. Ежедневно сме свидетели на това, което се случва по света с хора, които по един или друг начин са жертви на този начин на мислене – Магалина е гласът, който ни разтърси, казвайки ни, че “това може да се случи и на нас”. Да, никой не е застрахован срещу неправдите. Не сме безсмъртни, но със сигурност можем да бъдем по-отговорни и по-човечни.
“Омразата е патологично състояние, с което е редно да се борим – защото то не е вродено в нас при раждането.”

Повече за Магдалина може да научите тук.

2110822925.jpg
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите