.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Зад контрабандата на рога от носорог

Евгений Милов | преди 1 година
Снимка: Getty Images
Репортаж на фотоагенция Getty Images

След като вчера ви представихме потресаващата снимка на южноафриканския фотограф Брент Стиртън, която спечели тазгодишното издание на конкурса "Wildlife Photographer of the Year" на Националния исторически музей във Великобритания, днес продължаваме историята за контрабандата с рога на носорог с репортаж на Getty Images, която световната фотоагенция документира от 2010 г.

Трудна за гледане е снимката, спечелила конкурса Wildlife Photographer of the Year 2017Вижте красотата на дивата природа, често погубвана от хората

Зловещата снимка на черен носорог, който лежи безжизнен на земята с отрязан рог, е тревожен сигнал за насилието, болката и смъртта, които нелегалната търговия причиняват на животните в дивата природа.

"Търсех особено експресивна сцена, в която животното да бъде все още достатъчно близко до живота, за да се получи емоционална снимка", разказва историята зад кадъра отличеният фотограф, като влага цялата си енергия, за да пресъздаде ужаса от видяното. 

Вижте повече за репортажа в сайта на Getty, като не пропуснете да разгледате и снимките в галерията по-горе, които са от легална ферма за отглеждане на носорози в северозападна провинция на Южна Африка.

Собственикът на ранчото Джон Хюм го създава с надеждата и желанието да се противопостави по един по-хуманен начин на нелегалната търговия, като осигурява периодично рога от носорог на пазара.

В ранчото, което наброява 1500 бели и черни носорози, служителите завързват очите на животните и ги упояват, за да не виждат и усещат какво се случва, преди да им бъде отрязана малка част от рога.

Ранчото на площ от 8000 хектара се охранява денонощно от въоръжена армия с автоматични оръжия, която да предпази носорозите от посегателства на бракониери.

Роговете на животните регулярно се режат, за да бъдат пласирани легално на аукционите, за да се намали страданието на видовете в дивата природа.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите